Σε σκληρό πόκερ εξελίσσεται η κατάσταση στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης, έθεσε θέμα ηγεσίας μέσω… zoom, συμβάλλοντας και αυτός σε «αλλαγή κατάστασης», όπως είπε.

Οι σχέσεις του Παύλου Πολάκη, τον τελευταίο καιρό, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είναι κάκιστες, ιδιαίτερα μετά το θέμα που προέκυψε με την Αθηνά Λινού. Ουσιαστικά ο πολιτικός από την Κρήτη θεωρεί ότι ο Στέφανος τον…άδειασε.

Για όσους, όμως, γνωρίζουν, αυτή η κίνηση πιέζει και την ομάδα Τσίπρα που είναι οι 87, γιατί αν θα στηθούν κάλπες στη βάση, θα πρέπει να βρουν και να κατεβάσουν υποψήφιο απέναντι στον Κρητικό πολιτικό και τον Στέφανο Κασσελάκη και όχι να ασκούν μόνο εσωκομματική αντιπολίτευση. Για τους γνωρίζοντες του χώρου της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, πρόκειται για μία καραμπόλα, αλλιώς ένα πολιτικό τρίγωνο, ανάμεσα στον Κασσελάκη, τον Παύλο Πολάκη και τους… 87.

Η πλευρά Πολάκη, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει θέσει θέμα Λινού στον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ιδιαίτερα θερμός με τη Βουλευτή του Βόρειου Τομέα Αθηνών. «Κλειδί» σε όλο αυτό θα είναι η στάση του Νίκου Παππά και της Ρένας Δούρου, οι οποίοι, σύμφωνα με το Newsbeast, θα στηρίξουν τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά με πολιτικά ανταλλάγματα.

Οκτώ στελέχη από τους «87» αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας με αιχμές.