Μετά την επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης πως ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας αναλαμβάνει τη θέση του νέου επιτρόπου της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απομένει η κατάληψη ενός ακόμη σχετικού θώκου που σχετίζεται με τον 45χρονο πολιτικό.

Ο εκάστοτε επικεφαλής χώρας της Ε.Ε. που μετέχει στο θεσμικό όργανο της Κομισιόν, διαθέτει και κάποιον επικεφαλής του γραφείου/χαρτοφυλακίου που αναλαμβάνει.

Πληροφορίες μας αναφέρουν πως τον ρόλο αυτό είναι πολύ πιθανό να αναλάβει η κα Άννα Μαρία Ελένη Μπούρα (όπως είναι το πλήρες ονοματεπώνυμό της), μέχρι σήμερα διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ούτως ή άλλως το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να την αξιοποιήσει σε ευρωπαϊκή θέση καθώς έχει θητεύσει επί χρόνια στις Βρυξέλλες και ειδικότερα στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (European External Action Service, EEAS), στο τμήμα που ασχολείται με τα Δυτικά Βαλκάνια.

Με τα προσόντα που έχει θα μπορούσε να πάει και για πρέσβης σε κάποια πρωτεύουσα, ωστόσο υπάρχουν σοβαρές σκέψεις να αναλάβει άμεση συνεργάτης του κ. Τζιτζικώστα.