«Η δουλειά μας συνεχίζεται και στην καρδιά του καλοκαιριού», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο.

«Τα θέματα της καθημερινότητας δεν πάνε διακοπές και στο μέτωπο της καταπολέμησης της ακρίβειας έχουμε ενθαρρυντικές ειδήσεις, μείωση τιμών στα σούπερ μάρκετ, κάποιες πρώτες θετικές ενδείξεις ότι το πλαίσιο των μέτρων αποδίδει. Σήμερα ψηφίζεται στη Βουλή διάταξη για την παρέμβαση στην αγορά ενέργειας και στέλνει το μήνυμα ότι, όταν υπάρχουν στρεβλώσεις, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παρέμβει προς όφελος των καταναλωτών. Παραμένουμε σε απόλυτη εγρήγορση για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας Θέτουμε σε εφαρμογή μια σειρά μεταρρυθμίσεων στην παιδεία, όπως το ψηφιακό φροντιστήριο, μια σημαντική καινοτομία και ανακούφιση για όσους δεν μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους φροντιστήριο ή ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Σήμερα θα συζητήσουμε την ψηφιακή ώθηση στην κτηματογράφηση, μια εκκρεμότητα αιώνων που βαίνει αισίως προς την ολοκλήρωσή της έως το 2025. Για πρώτη φορά η χώρα αποκτά οργανωμένο κτηματολόγιο, γιατί πρέπει οι πολίτες να πάψουν να ταλαιπωρούνται από χρονοβόρες διαδικασίες και με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης. Σημαντικές αλλαγές που ενισχύουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς. Ένας κρίκος στην αλυσίδα της διαφάνειας και η έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου ήρθε και δικαίωσε την κυβέρνηση», είπε. «Μόνος αντικειμενικός κριτής είναι η Κομισιόν», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Επίσης, σειρά παρεμβάσεων από το υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση. Είμαστε πίσω στην ανακύκλωση και πρέπει να αυξήσουμε τα εθνικά ποσοστά ανακυκλούμενων υλικών και την ενεργειακή αξιοποίησή τους. Με βάση την αρχή πληρώνω όσο ρυπαίνω, για να μην βασανίζεται η κοινωνία».

Για τις ΑΠΕ ο πρωθυπουργός είπε ότι «η χώρα έχει κάνει άλματα με το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας να παράγεται από τον ήλιο».

Ευχήθηκε να ελεγχθεί πλήρως σήμερα η φωτιά στην Εύβοια αυτό το δύσκολο καλοκαίρι από πλευράς κλιματολογικών συνθηκών, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «έχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο μήνα ακόμη, τον Αύγουστο, και πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση».

Έκλεισε λέγοντας ότι οι παρεμβάσεις έχουν διπλή αναφορά την άμεση βελτίωση της καθημερινότητας και οι μεταρρυθμίσεις διορθώνουν χρόνιες παθογένειες.

Τέλος, ευχήθηκε καλή ξεκούραση σε όλους για λίγες ημέρες και ανανέωσε το ραντεβού για τα τέλη Αυγούστου.