Ο τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή την άρνηση της υπουργού Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, να κηρύξει υποχρεωτικές κλαδικές συμβάσεις, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Επίδειξη αυταρχισμού συνιστά η άρνηση της Υπουργού Εργασίας κας Κατσέλη να κηρύξει υποχρεωτική την κλαδική σύμβαση των εργαζομένων στις εταιρείες SECURITY. Και αυτό γιατί προβλέπει για ένα μικρό τμήμα εργαζομένων στις χρηματαποστολές αύξηση 5,5%.

Πάνω δηλαδή από αυτά που επιτρέπει το Μνημόνιο. Παράλληλα, 42 κλαδικές συμβάσεις περιμένουν την έγκρισή τους στο υπουργείο Εργασίας από το Καλοκαίρι του 2010.

Η παραίτηση – σίριαλ του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για την τραγική αυτή καθυστέρηση.

Δεκάδες κλάδοι εργαζομένων στερούνται της δυνατότητας να έχουν κλαδική σύμβαση εργασίας.

Υπονομεύεται έτσι η δίκαιη αμοιβή τους και οδηγούνται όλοι σταδιακά στις κατώτατες αμοιβές της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η κυβέρνηση παραβιάζει, με ωμότητα, μια παράδοση δεκαετιών σεβασμού των συλλογικών συμφωνιών, πλήττει τα συμφέροντα των εργαζομένων, αλλά δεν βοηθάει την επιχειρηματικότητα, αφού η πολιτική αυτή δημιουργεί δυσαρεστημένους και άρα μη παραγωγικούς εργαζόμενους.

Το στοίχημα της ανάκαμψης δεν κερδίζεται με περικοπές μισθών και παραβίαση των συλλογικών συμφωνιών.

Η ανάπτυξη και η ανταγωνιστικότητα έρχονται μέσα από μια αγορά εργασίας σύγχρονη και συνεκτική, όπου θα είναι ελκυστική η καλά αμοιβόμενη και ασφαλισμένη εργασία».