«Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καταδικάζει κάθε προσβλητική συμπεριφορά», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή το επεισόδιο που προκλήθηκε με τον Παύλο Πολάκη, χωρίς, ωστόσο, να κατονομάζει τον βουλευτή Χανίων.

«Τα στελέχη του έχουν αποδείξει επί μακρόν ότι ξέρουν να σέβονται τους πολιτικούς τους αντιπάλους και επιθυμούν να συμβάλουν στην ποιότητα του δημόσιου διαλόγου. Αυτό υπογράμμισε και το σημερινό τηλεφώνημα του Στ. Κασσελάκη στη γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και προσθέτει:

«Παράλληλα, δεν μπορούμε παρά να επισημάνουμε τη διαφορά στην αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών μεταξύ των πολιτικών κομμάτων – η περίπτωση του Δημ. Κυριαζίδη και της σιγής ιχθύος από τον Κυρ. Μητσοτάκη είναι απολύτως ενδεικτική.

Αναμένουμε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης να πάρει τηλέφωνο τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και να ζητήσει συγγνώμη για τον βουλευτή Δράμας, αλλά και τη Θεοδώρα Τζάκρη, για να ζητήσει συγγνώμη για τη συμπεριφορά του Κώστα Κυρανάκη και τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς που είχε χρησιμοποιήσει εναντίον της».

Το επεισόδιο Πολάκη-Συρεγγέλα

Να θυμίσουμε ότι ο Παύλος Πολάκης έκανε παρέμβαση στην εκπομπή «Γεγονότα 2.0» στο Attica TV, το βράδυ της Δευτέρας, για να καταγγείλει ότι το υπουργείο Υγείας έχει εξαιρέσει από τη συνταγογράφηση σε δημόσιες δομές όσους πολίτες είναι ανασφάλιστοι, φωνάζοντας στη γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Συρεγγέλα.

«Μη μιλάς πάνω μου», φώναζε αρχικά ο Παύλος Πολάκης, απευθυνόμενος προς την κυρία Συρεγγέλα, για να πει στη συνέχεια: «Η κυρία Συρεγγέλα να πάει να κάνει καμιά δουλειά, γιατί δεν ξέρει, με ρωτάει ποιο ΦΕΚ, να δει αυτά που ψηφίσανε».

«Να σας πω, κύριε Πολάκη, δεν σας φοβόμαστε, ούτε όταν μιλάτε, ούτε όταν μας απειλείτε! Όταν θα μιλάτε, θα μιλάτε με στοιχεία», ήταν η απάντηση που πήρε από τη γραμματέα της ΝΔ.

«Να κόψετε αυτόν τον ακροδεξιό κατήφορο και να το βουλώσετε επιτέλους! Άντε μπράβο! Να κάνετε αυτό που πρέπει και σιωπή! Γιατί πολύ αέρα έχετε πάρει!», συνέχισε σε έντονο ύφος ο κ. Πολάκης.

Στην επαναλαμβανόμενη ερώτηση της γραμματέως της ΝΔ για το πού υπάρχει αυτή η εγκύκλιος που επικαλείται ο κ. Πολάκης, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας απαντούσε ότι «είναι μια γελοιότητα αυτό που ρωτάει η κυρία Συρεγγέλα».