Για δεύτερη μέρα η παρουσία των μεταναστών στο κτίριο της Νομικής προκαλεί κλυδωνισμούς στο πολιτικό σκηνικό.
«Ζούμε δυο μέρες πολιτικής υστερίας. Αυτοί οι 200 άνθρωποι απειλούν την δημοκρατία;» διερωτήθηκε στη Βουλή ο Θ. Δρίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ΛΑΟΣ.

«Έχετε απόλυτο δίκιο. Βάλτε μέσα άλλους 500, και σε άλλες σχολές, ακόμα και στα υπουργεία. Επιτέλους, που οδηγείτε τη χώρα; Τι πρόβα τζενεράλε είναι αυτή;» σχολίασε αιχμηρά ο Γ. Καρατζαφέρης.
«Η Ελλάδα δεν χωράει τα τρία δισ. όλων των πεινασμένων του κόσμου», πρόσθεσε και ζήτησε από την πολιτεία «να λάβει τα μέτρα της για αυτό το έγκλημα».

Αναφερόμενος δε στο άσυλο το χαρακτήρισε «θλιβερό προνόμιο που το έχει μόνο η Ελλάδα, για να υπάρχει εκεί μέσα εκπαίδευση τρομοκρατών. Υπάρχουν άβατα στη Δημοκρατία;» διερωτήθηκε.
Υπέρ της αλλαγής στο καθεστώς ασύλου έτσι ώστε να εξυπηρετεί το σκοπό του τάχθηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

«Έτσι όπως είναι σήμερα καταργείται καθημερινά. Αμφισβητεί κανείς ότι αυτό που γίνεται αποτελεί τη θρυαλλίδα για να καταργηθεί το άσυλο; Πρέπει να το αλλάξουμε για να εξυπηρετεί το σκοπό του», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε:
«Όσοι νομίσουν ότι στηρίζουν τους μετανάστες, νομίζουν ότι κάνουν εξωτερική πολιτική».

Παίρνοντας το λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη κατήγγειλε ότι «η ενέργεια του δικτύου στρέφεται εναντίον κάθε δικαιώματος των μεταναστών και ο μόνος στόχος του είναι να απειλήσει ευθέως την κοινωνική συνοχή».

Πρώτα πρέπει να τηρείται η δημοκρατική νομιμότητα, τόνισε η πρόεδρος της ΔΗΣΥ και πρόσθεσε: «Ο κόσμος αναρωτιέται σε τι χώρα ζούμε, έχουν καταλυθεί τα πάντα και δεν τηρούνται οι νόμοι».