Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έφτασε το μεσημέρι της Δευτέρας 15/7 ο Φρέντης Μπελέρης, ο οποίος δήλωσε συγκινημένος που αγκαλιάζει ξανά τους δικούς του ανθρώπους. «Δεν το υποστηρίζω εγώ ότι είμαι αθώος, το λένε και οι Αλβανοί», είπε στις δηλώσεις του και έκανε λόγο για «άδικη σκευωρία».

Στο αεροδρόμιο τον υποδέχτηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο βουλευτής ΝΔ, Άγγελος Συρίγος. Ο κ. Μπελέρης συνοδευόταν από τη σύζυγό του.

«Δεν είναι μόνοι, έχουν τη μητέρα Ελλάδα και τους υπερασπίζεται», είπε σε ερώτηση για το μήνυμά του προς τους πολίτες της Χειμάρρας.

Ειδικότερα, στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους τόνισε: «Είμαι χαρούμενος και συγκινημένος που αγκαλιάζω ξανά τους δικούς μου ανθρώπους. Είμαι περήφανος που πάω να αναλάβω τα καθήκοντά μου ως ευρωβουλευτής, να παλέψω, να υπερασπιστώ το δικαίωμα της πατρίδας μας και των Ελλήνων όπου κι αν κατοικούν. Θέλω να ευχαριστήσω τον έλληνα πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη, για την επιλογή του. Απέδειξε ότι είναι ο ηγέτης όλου του ελληνισμού και προστατεύει τους Έλληνες όπου κι αν βρίσκονται. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τους στενούς του συνεργάτες που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή δίπλα μου. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με στήριξαν. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που από την πρώτη στιγμή είναι δίπλα μου σε αυτήν την άδικη σκευωρία. Η περιπέτειά μου φτάνει προς το τέλος. Ο αγώνας για δημοκρατία, κράτος δικαίου και ελευθερίες πολιτών συνεχίζεται».

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, υπογράμμισε ότι «είμαι αθώος, το λένε πια και οι Αλβανοί» και ότι «μου δίνει δύναμη και κουράγιο η στήριξη της οικογένειάς μου, των φίλων και μπορεί να έλεγα και η πλειοψηφία των Ελλήνων».

Επίσης, έστειλε μήνυμα στους Χειμαρριώτες «ότι δεν είναι μόνοι, έχουν τη μητέρα Ελλάδα να τους προστατεύει, τα αιτήματά τους είναι δίκαια και αργά ή γρήγορα θα δικαιωθούν».

Τέλος, τόνισε: «Δεν πρέπει να επιτρέπει η ΕΕ να μη γίνεται σεβαστή η βούληση και η θέληση των λαών όπου κι αν βρίσκονται γενικώς στην Ευρώπη».

Συνάντηση με Μητσοτάκη στο Μαξίμου

Τον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας θα συναντήσει σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Φρέντης Μπελέρης ταξίδεψε από την Αλβανία στην Αθήνα και, αφού συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα συνεχίσει το ταξίδι του για το Στρασβούργο, όπου θα ορκιστεί ευρωβουλευτής.

Ο Μπελέρης πήρε πενθήμερη άδεια από τις φυλακές, προκειμένου να βρεθεί στο ευρωκοινοβούλιο, όπου μαζί με τους υπόλοιπους ευρωβουλευτές θα ορκιστεί στις 16 Ιουλίου.

Η κυβέρνηση χαρακτήρισε ως θετική εξέλιξη την εξασφάλιση άδειας στον κ. Μπελέρη, που ήρθε ως αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς. «Είμαστε ικανοποιημένοι, γιατί έγινε το αυτονόητο που δεν συμβαίνει πάντα», δήλωσε κυβερνητική πηγή.

Δείτε φωτογραφίες από την άφιξή του στην Αθήνα: