Επιστολή στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο απέστειλε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ζητώντας την παρέμβαση της Επιτροπής προκειμένου να αποζημιωθεί το ελληνικό δημόσιο από τη Siemens.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζητά από τον κ. Μπαρόζο την συνδρομή της Επιτροπής για να αποζημιωθεί το Ελληνικό Δημόσιο για την οικονομική ζημία, «εξαιτίας των πρακτικών λαδώματος, που εφάρμοζε η εταιρεία SIEMENS για την ανάληψη μεγάλων δημοσίων έργων».

Στην επιστολή του, ο Γ. Καρατζαφέρης αναφέρει ότι στην υπόθεση Siemens, στην οποία «εμπλέκονται τα δύο μεγάλα κόμματαμ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, οι πρακτικές ‘λαδώματος’, που εφάρμοζε η εταιρεία αυτή, έχουν οδηγήσει σε μεγάλη οικονομική βλάβη του Ελληνικού Δημοσίου και σε αυτονόητη νόθευση του ανταγωνισμού».

Ο Γ. Καρατζαφέρης ζητά από τις αρμόδιες Γενικές Διευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ασχοληθούν με τις πρακτικές της Siemens στην Ελλάδα, ώστε να αποζημιωθεί το Ελληνικό Δημόσιο για την οικονομική ζημία την οποία έχει υποστεί και την οποία ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ χαρακτηρίζει «τεράστια».

Εξ άλλου, σε δηλώσεις του ο κ. Καρατζαφέρης (Real FM) επέμεινε στο θέμα και είπε ότι αν δεν στείλει σήμερα η κυβέρνηση επιστολή προς τη Siemens, που να ζητά «να της επιστραφούν τα ‘καπέλα’ και οι υπερκοστολογήσεις που καταβλήθηκαν, τότε, νομίζω, ότι ματαιοπονούμε».

Μάλιστα υποστήριξε ότι εάν δεν το πράξει αυτό η κυβέρνηση «τότε θα είναι όχι μόνο ευάλωτη, αλλά θα είναι και συνεργάτης πλέον, εκείνων που τα ‘πήρανε’».

Κάλεσε δε τον πρωθυπουργό να στείλει επιστολή και, όπως είπε, «αν δεν γίνει αυτό, τότε θα φάμε ξύλο».

Επίσης, ο κ.Καρατζαφέρης χαρακτήρισε «υπόλογο το αρμόδιο υπουργείο» γιατί – όπως υποστήριξε – το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, δεν έχει υπολογίσει ακόμη την οικονομική ζημία που υπέστη το Δημόσιο.

Στις ίδιες δηλώσεις ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφέρθηκε στην Εξεταστική για τη Siemens, η οποία «απέτυχε παταγωδώς».

Σύμφωνα με τον κ.Καρατζαφέρη, δεν βρέθηκε τίποτα από την Εξεταστική Επιτροπή, σε ουσία και βάθος, για τον ΟΣΕ, τον ΟΤΕ, το C- 4i, για το Υπουργείο Πολιτισμού, για το Υπουργείο Υγείας και για το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και έκανε λόγο για «11 χαμένους μήνες».

«Δεν βρέθηκε διακίνηση μαύρου χρήματος. Δεν βρέθηκαν λογαριασμοί πολιτικών προσώπων, με εξαίρεση τα ‘ψιχία’ αυτών του Μαντέλη και του Τσουκάτου. Αυτοί είναι το όλο πρόβλημα;», ρώτησε ο κ.Καρατζαφέρης.

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα της Εξεταστικής για τη SIEMENS εκτίμησε ότι παραμένει «ένα μεγάλο μυστήριο τα 100 εκατ. ευρώ που δόθηκαν στα δύο μεγάλα κόμματα από τη Siemens».

Κατηγόρησε δε τα δυο μεγάλα κόμματα ότι δεν δέχθηκαν «να ψάξουμε τα Ταμεία και τους ταμίες τους», καθώς και τα υπόλοιπα κόμματα, γιατί, όπως είπε, «δεν δέχθηκαν να κληθούν οι πρώην πρωθυπουργοί Μητσοτάκης, Σημίτης και Καραμανλής για να διαφωτίσουμε τι γνωρίζουν. Ιδιαίτερα για τον κ. Μητσοτάκη, μετά την κατάθεση του κ. Κεφαλογιάννη, βάσει της οποίας αναφέρεται, ότι έγινε ‘παιχνίδι’ από τα 3 κόμματα, που συμμετείχαν στην Οικουμενική κυβέρνηση».

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ άφησε αιχμές για την Δικαιοσύνη και την στάση της απέναντι στο θέμα της SIEMENS και αναρωτήθηκε «πως είναι δυνατόν να παίρνει δύο χρόνια στην Eλληνική Δικαιοσύνη για να έχει πρόσβαση στον σκληρό δίσκο του Χριστοφοράκου».

Ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι «υπήρξε ‘κομπρομί’ – συμβιβασμός – και συγκάλυψη της κυβέρνησης της ΝΔ και της ηγεσίας της Δικαιοσύνης» και πρόσθεσε ότι «ήταν επιλεγμένη από αυτήν, για να κάνουν τα “στραβά μάτια”. Καθυστέρησαν και αλλοιώθηκαν όλα τα ευρήματα. Έτσι, δεν μάθαμε απολύτως τίποτα».