«Μάχες» σε μια σειρά από μέτωπα καταγράφουν οι τάσεις της MRB. Στην πρόθεση ψήφου της δημοσκόπησης, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 24,9% και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ με 12,1% και ΠΑΣΟΚ με 11,1%, με τη μεταξύ τους απόσταση να φτάνει τη μια ποσοστιαία μονάδα. «Μάχη» δίνεται μεταξύ ΚΚΕ και Ελληνικής Λύσης για την τέταρτη θέση, με το κόμμα του Δημήτρη Κουτσούμπα να προηγείται με 7,6% έναντι 7,3% εκείνου του Κυριάκου Βελόπουλου.

Ακολουθεί η Πλεύση Ελευθερίας με 3,6%, ενώ επανεμφανίζεται το ΜέΡΑ25 με ποσοστό κοντά στην είσοδό του στη Βουλή και συγκεκριμένα με 2,9%, όπως και η Νίκη. Λίγο πιο κάτω στο 2,7% είναι η Φωνή Λογικής. Η Νέα Αριστερά καταγράφει 1,9%, οι Πατριώτες 1,8%. «Άλλο κόμμα» απαντά το 4,9% και η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 16,3%.

Στην παράσταση νίκης προηγείται η Νέα Δημοκρατία με 54,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 9,5%, το ΠΑΣΟΚ 5,1%, η Ελληνική Λύση 3,3%, το ΚΚΕ 2,3%, η Πλεύση Ελευθερίας 1,1%.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 28,3% και ακολουθούν: Στέφανος Κασσελάκης με 10,6%, Νίκος Ανδρουλάκης με 7,3%, Δημήτρης Κουτσούμπας με 6,7%.

Μικρό προβάδισμα Ανδρουλάκη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Στο ερώτημα για τους υποψηφίους προέδρους του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με 28% έναντι 27,1% του Χάρη Δούκα. Ο Παύλος Γερουλάνος καταγράφει 19% και ο Μιχάλης Κατρίνης 7%. Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν η έρευνα ξεκίνησε, μόνο οι συγκεκριμένοι τέσσερις είχαν ανακοινώσει υποψηφιότητα.

Το 77% του συνόλου των ερωτηθέντων δήλωσε πως δεν ενδιαφέρεται να ψηφίσει για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Το 75,4% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι θα πάει να ψηφίσει για νέο πρόεδρο, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα δείχνουν και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, που δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν σε ποσοστό 24%.