Νέα υπονοούμενα κατά του Αλέξη Τσίπρα άφησε ο Στέφανος Κασσελάκης σε δηλώσεις του.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν ο πρώην πρωθυπουργός «τον υπονομεύει», ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε στο «Star»: «Πρέπει όλοι να είμαστε διαφανείς κι εγώ είμαι διαφανής». Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να υποστηρίζουν πως «η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο και τον πρώτο ρόλο σε οποιαδήποτε συνεννόηση, να είναι η ηγεσία του μελλοντικού σχήματος. Όλοι οι βουλευτές και όλα τα στελέχη πρέπει να μπορούν να πουν αυτό μηδενός εξαιρουμένου».

Όσον αφορά το αν είναι ο Αλέξης Τσίπρας πίσω από τη συζήτηση για την Κεντροαριστερά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Δεν θεωρώ ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι πίσω από τα σενάρια. Όντως υπάρχει ένα μήνυμα για συνεργασία. Το μήνυμα των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι πρέπει να είμαστε κυβερνητική παράταξη αυτόνομη».

Ο ίδιος πέταξε το «γάντι» στους «87 αντάρτες», σημειώνοντας πως «υπάρχει μια κοινωνική και κομματική ανάγκη εξυγίανσης και εκσυγχρονισμού. Αυτή την ανάγκη την υπηρετεί ένας πρόεδρος που εξελέγη μ’ αυτό το μήνυμα», καλώντας κάθε στέλεχος που πιστεύει ότι η βάση έχει άλλη άποψη «να κινήσει διαδικασίες, για να το αποδείξει».

Τέλος, αναφερόμενος στα οικονομικά του κόμματος τόνισε: «Θα συζητήσουμε με την οικονομική επιτροπή της Κεντρικής Επιτροπής. Ο ελληνικός λαός πρέπει να ξέρει ότι όταν γίνουμε κυβέρνηση δεν θα πρέπει να πάρουμε άδεια από κανέναν, για να εφαρμόσουμε τις προτάσεις μας».