Επιταχύνει τον βηματισμό της η κυβέρνηση παρά τη θερινή ραστώνη μετά και τη συνεδρίαση του ανώτατου κομματικού οργάνου της ΝΔ, όπου δόθηκε η ευκαιρία στους βουλευτές να εκφράσουν ενστάσεις, προβληματισμούς και να ασκήσουν κριτική σε μια σειρά από κυβερνητικούς χειρισμούς.

Η πρόθεση του κυβερνητικού επιτελείου με προβολή στο μέλλον είναι Μέγαρο Μαξίμου και Πειραιώς να διατηρούν ανοιχτό το δίαυλο της επικοινωνίας ενεργοποιώντας τις τοπικές οργανώσεις, τη νεολαία και να μην υπάρχει απομάκρυνση από την κομματική βάση. Αυτό που διαπιστώθηκε κατά την τελευταία αναμέτρηση των ευρωεκλογών είναι ότι δεν ερμηνεύτηκε επαρκώς ο παλμός της κοινωνίας, γι’ αυτό συνεργάτης του πρωθυπουργού έλεγε στο Νewsbeast ότι στόχος είναι να παραμένουν τεντωμένες οι «κεραίες» τόσο των κυβερνητικών αξιωματούχων, όσο και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της ΝΔ για να διορθώνονται πιθανά λάθη εν τη γενέσει τους. «Πάμε να πέσουμε επάνω στην επίλυση των ζητημάτων της καθημερινότητας. Ένας κίνδυνος υπάρχει: Να «πυροβολήσουμε τα πόδια μας» και δεν πιστεύω ότι θα συμβεί» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στο πλαίσιο αυτό οι υπουργοί εντείνουν τη δραστηριότητά τους, ο Τάκης Θεοδωρικάκος που έχει αναλάβει το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο της Ανάπτυξης συνεχίζει τον κύκλο των επαφών του με παράγοντες της αγοράς και ανακοίνωσε χθες πως τριπλασιάζονται τα ανώτατα πρόστιμα για παραβάσεις των μέτρων ελέγχου των τιμών, ενώ ζήτησε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού να δώσει προτεραιότητα στους ελέγχους των πολυεθνικών και στο κατά πόσο τιμολογούν ακριβότερα τα προϊόντας τους στη χώρας μας.

Η νέα υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως επισκέφθηκε τις κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου και του e-ΕΦΚΑ και συνομίλησε με τους εργαζόμενους, καλώντας τους να μοιραστούν σκέψεις και προτάσεις για τη λειτουργία του υπουργείου όσο και στις πολιτικές στον τομέα των εργασιακών σχέσεων και της κοινωνικής ασφάλισης.

«Βροχή» νομοθετικών πρωτοβουλιών

Τη Δευτέρα εισέρχεται στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση το νομοσχέδιο του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας «Ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών, κρατική αρωγή και προστασία, στεγαστική συνδρομή, διατάξεις για το Πυροσβεστικό Σώμα και άλλες διατάξεις».

Τρεις ημέρες μετά, την Πέμπτη θα συζητηθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον εκσυγχρονισμό του Συμβουλίου της Επικρατείας και την ταχύτερη έκδοση των δικαστικών αποφάσεων. «Οφείλουμε να επισπεύσουμε τη διαδικασία απονομής της δικαιοσύνης. Με το νομοσχέδιο αυτό παρέχονται τα απαραίτητα θεσμικά εργαλεία που χρειάζονται οι δικαστές», τόνισε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιάννης Μπούγας και διαβεβαίωσε ότι «θα ενσωματωθούν βελτιωτικές προτάσεις φορέων και κομμάτων, ώστε να έχουμε ένα άρτιο και αξιόπιστο θεσμικό εργαλεία για να επιταχυνθεί η δίκη στο ΣτΕ».

Στα προσεχώς νομοσχέδια και αυτό του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών για το νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που θα φέρει σαρωτικές αλλαγές στο ποινολόγιο, με στόχο την αυστηροποίηση συγκεκριμένων παραβάσεων.