Οργισμένη ήταν η αντίδραση κύκλων του Αλέξη Τσίπρα σε πληροφορία την οποία χρεώνει στην Κουμουνδούρου και τον ήθελαν να μην έχει συνεισφέρει για τη μετάβαση της «Αυγής» μετά το κλείσιμο του καθημερινού της φύλλου από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει από όλα τα στελέχη να συνεισφέρουν για τη μετάβαση της «Αυγής» στο νέο καθεστώς της. Νωρίτερα διαρροές ήθελαν μόλις 3 από τα 87 στελέχη που υπέγραψαν την επιστολή που άφηνε αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη να έχουν συνεισφέρει στον έκτακτο έρανο συγκεντρώνοντας όλα και όλα… 700 ευρώ.

Πληροφορίες ήθελαν τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έλαβε ξεχωριστή επιστολή να μην έχει απαντήσει ακόμα. Όπως ξεκαθαριζόταν στο ρεπορτάζ του Newsbeast, αν και η επιστολή στα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε το βράδυ της Τετάρτης, εκείνη στον Αλέξη Τσίπρα ελήφθη το βράδυ της Πέμπτης.

Οι κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού, στην αντίδρασή τους, αναφέρουν σχετικά: «Η αγωνία των εργαζομένων στα ΜΜΕ του κόμματος δεν μπορεί να γίνεται φθηνό εμπόρευμα για εσωκομματική κατανάλωση. Οι διαρροές ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανταποκρίθηκε σε μια επιστολή που έλαβε μόλις 24 ώρες πριν και ενώ βρίσκεται στο εξωτερικό φανερώνουν τη χυδαιότητα με την οποία οι υπεύθυνοι χειρίζονται ευαίσθητα ζητήματα. Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί αυτονόητο ότι μόλις επιστρέψει θα συμβάλει στην οικονομική ενίσχυση της Αυγής. Δεν πρόκειται όμως να συμβάλει σε παιχνίδια με τις ζωές τους».