Σε απευθείας ανάθεσης ύψους 30.000 ευρώ προς την πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ και πολιτική φίλη του Κατερίνα Μπατζελή, ήταν έτοιμος να προχωρήσει ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, προκειμένου να παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στην αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου Αθηναίων.

Η σχετική απόφαση φέρει ημερομηνία 26 Ιουνίου 2024, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς η κα Μπατζελή ήταν από τους πρώτους που έθεσαν ζήτημα αλλαγής ηγεσίας, μετά το δυσμενές αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Η ενόχληση είναι έντονη στα ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και για τον ίδιο τον κ. Δούκα καθώς τον κατηγορούν ότι χρησιμοποιεί τον Δήμο Αθηναίων ως όχημα για να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από την απευθείας αυτή ανάθεση, η κ. Κατερίνα Μπατζελή δήλωσε στο Action 24 πως επειδή δεν θέλει να εμποδίσει το «πολύ μεγάλο έργο του κ. Δούκα», δεν θα υπογράψει τελικά αυτή τη σύμβαση. Μάλιστα, κάλεσε τους ψηφοφόρους του Κινήματος να ακολουθήσουν τον Χάρη Δούκα και μίλησε για «εκβιασμούς» και «παπαγαλάκια» που «αναχαιτίζουν αυτή την πολιτική». «Επειδή δεν θέλω να συνδυάσω την πολιτική διεργασία που γίνεται αυτή τη στιγμή, σε μια δημοκρατική παράταξη με αυτήν την αναπτυξιακή πορεία, την οποία δίνει μάχη ο κ. Δούκας για τον δήμο, δεν θα υπογράψω τη σύμβαση μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες και μετά, ο διαγωνισμός ήταν ανοικτός» όπως σημείωσε. Τέλος να επισημανθεί ότι η πρώην υπουργός είχε καταθέσει η ίδια προσφορά για το έργο της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών.