Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, εξαπέλυσε ο γιος του Φρέντη Μπελέρη, μετά την απόφαση του εφετείου να επιμηκύνει την κράτησή του για τέσσερις ακόμη μήνες.

Με την απόφαση του εφετείου ο Μπελέρης χάνει το αξίωμα του δημάρχου, καθώς δεν κατόρθωσε ποτέ να ορκιστεί, ενώ θέμα προκύπτει και με την φυσική του παρουσία στην ορκωμοσία του ευρωκοινοβουλίου.

«Είναι απόφαση του Ράμα και όχι της δικαιοσύνης. Έχει ονοματεπώνυμο η περιπέτεια που περνάμε», τόνισε ο Πέτρος Μπελέρης μιλώντας στον ΑΝΤ1, συμπληρώνοντας ότι «αν δεν μπορέσει να ορκιστεί με φυσική παρουσία, θα ορκιστεί μέσα από την φυλακή».

Αναφορικά με τις δικαστικές εξελίξεις επεσήμανε ότι: «είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε αυτή την υπόθεση μέχρι τέλους. Η δίκη-παρωδία και το σαθρό κατηγορητήριο θα εκπέσουν στο Στρασβούργο. Κορυφαίοι νομικοί και από την Ελλάδα και στην Ευρώπη αυτό μας λένε».

Παράλληλα, ο Πέτρος Μπελέρης είπε ότι ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για την προσφυγή του πατέρα του στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

«Η ομογένεια πληρώνει ότι κέρδιζε τις εκλογές. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία και με την Ευρωομάδα της ΝΔ και με τις Βρυξέλλες. Το έργο μας περιλαμβάνει και αυτό που βιώνουμε, τα προβλήματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πέτρος Μπελέρης.