«Ο αντίπαλός μας δεν είναι στο εσωτερικό της παράταξής μας αλλά στη Νέα Δημοκρατία», επεσήμανε ο Παύλος Χρηστίδης βουλευτής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, σε συνέντευξή του στον REAL FM, υπερθεματίζοντας την ανάγκη κατανόησης των πολιτικών μηνυμάτων που στέλνουν οι πολίτες «οι οποίοι δεν βρίσκουν θετική εναλλακτική πρόταση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ».

Εστίασε στη συλλογική προσπάθεια που πρέπει να κάνουν εφεξής βουλευτές, φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ, αναλογιζόμενος ο καθένας τις δικές του ευθύνες, στην πορεία ανασυγκρότησης που πρέπει να χαράξει η παράταξη. «Οι δικές μου πολιτικές επιλογές είναι επιλογές σύγκρουσης με όλους εκείνους, οι οποίοι προσπαθούν με όρους επικοινωνιακούς, χρησιμοποιώντας αλλότρια μέτρα, να χτυπήσουν το ΠΑΣΟΚ και να διαμορφώσουν συνθήκες, οι οποίες δεν μας είναι άγνωστες. Τις έχουμε ζήσει και στο παρελθόν, αλλά τις βλέπουμε με πολύ μεγάλη ένταση τις τελευταίες ημέρες».

Το μείζον, όπως υποστήριξε, είναι «να δούμε τι είναι αυτό που έχει διαρρήξει τη σχέση μας με τις πλατιές κοινωνικές ομάδες και σε αυτό πρέπει να αφουγκραστούμε τους πολίτες. Και δεν νομίζω ότι οι πολύ υψηλοί και προσωπικοί τόνοι, τους οποίους ποτέ δεν έχω χρησιμοποιήσει και ούτε έχω σκοπό να το κάνω, βοηθούν σε μια πορεία ανασύνθεσης και αναγέννησης του χώρου, την οποία έχουμε τόσο πολύ ανάγκη».

Στο ίδιο πλαίσιο, πρόσθεσε ότι πιστεύει στο ισχυρό ΠΑΣΟΚ που μπορεί να διαμορφώσει μια ισχυρή Ελλάδα, κάνοντας λόγο για την ανάγκη μιας ακόμη πιο ουσιαστικής αποτίμησης του πρόσφατου εκλογικού αποτελέσματος και τη λήψη γενναίων πρωτοβουλιών, «οι οποίες θα διευρύνουν την παράταξη με ανθρώπους που θέλουν να υιοθετήσουν ένα πολιτικό πλαίσιο και να εγγυηθούμε όλοι μαζί ένα χρονοδιάγραμμα, στο οποίο η ενότητα της παράταξης και η προοπτική της δεν μπαίνουν σε συζήτηση».

Ο Παύλος Χρηστίδης χαρακτήρισε «πρόκληση» την επανάκτηση μιας κανονικής σχέσης με τους πολίτες, οι οποίοι αγωνιούν καθημερινά. «Αυτή είναι η δύναμη του ΠΑΣΟΚ. Όχι παράγοντες, όχι προξενητές, όχι συγκολλητές, όχι όλοι εκείνοι οι οποίοι γυρνάνε από εκδήλωση σε εκδήλωση και περιφέρουν μια ιδέα. Το βασικό ζήτημα είναι πως θα ακούσουμε τους ανθρώπους, οι οποίοι σήμερα χάνουν οικονομική και κοινωνική δύναμη», κατέληξε.

Τέλος, αναφερόμενος στη συζήτηση που έχει ανοίξει για το μέλλον της Κεντροαριστεράς, σχολίασε ότι έχει ενδιαφέρον καθώς η εν λόγω κουβέντα διευρύνεται μετά από τις εκλογές. «Πρέπει να δούμε ποιους εξυπηρετεί όλη αυτή η συζήτηση, αν εξυπηρετεί την Κεντροαριστερά και το ΠΑΣΟΚ ή αν εξυπηρετεί τη Νέα Δημοκρατία, η οποία έχοντας χάσει πάνω από ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους, αυτή τη στιγμή τρίβει τα χέρια της».