Για αγνωμοσύνη κατηγορούν τον Γιώργο Τσίπρα, ξάδελφο του τέως πρωθυπουργού, στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Ο ίδιος μπορεί να βγαίνει στα κανάλια και να δηλώνει πως η απόλυσή του από επιστημονικός συνεργάτης του κόμματος σχετίζεται με συνέντευξη που έδωσε στη Δημόσια Ραδιοφωνία (και τα όσα είπε), καθώς η λύση της συνεργασίας τού ανακοινώθηκε λίγα λεπτά αργότερα, ωστόσο από την Κουμουνδούρου σημειώνουν πως η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική· την οποία, όμως, δεν βγαίνει να παραδεχθεί ο πρώην βουλευτής, που σημειωτέον απέτυχε να εκλεγεί στις πρόσφατες ευρωεκλογές.    

Σύμφωνα με πληροφορίες, η λύση της συνεργασίας δεν ήρθε αιφνιδιαστικά, όπως υποστηρίζει ο κ. Τσίπρας, αλλά είχε προηγηθεί εδώ και μήνες συμφωνία μεταξύ των δύο μερών. Ειδικότερα, είχε προσληφθεί ως έμμισθος υπάλληλος (επιστημονικός συνεργάτης) του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, όταν ανέλαβε παράλληλα, με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη, διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Διεύθυνε, δηλαδή, την Κοινοβουλευτική Ομάδα και προκειμένου να αφιερωθεί στο έργο του εξασφαλίζει τα προς το ζην αμειβόμενος ως επιστημονικός συνεργάτης.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής στις εκλογές της 9ης Ιουνίου, οπότε για να τον εξυπηρετήσει ο πρόεδρος του κόμματος και να ικανοποιήσει την επιθυμία του, τον ενέταξε στα ψηφοδέλτια, οπότε εκ των πραγμάτων του αφαίρεσε τον θώκο του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τον οποίο ανέλαβε ο Θάνος Μωραΐτης. Αν και θα έπρεπε να εγκαταλείψει και τη θέση του επιστημονικού συνεργάτη, ώστε να την αναλάβει ο κ. Μωραΐτης, ο Γιώργος Τσίπρας ζήτησε ως εξυπηρέτηση να παραταθεί για έναν μήνα ακόμα η σύμβασή του, προκειμένου να καλύψει κάποιες ασφαλιστικές υποχρεώσεις. Το κόμμα έκανε δεκτό και αυτό το αίτημά του, παρατείνοντας τη σύμβαση όχι για ένα μήνα, αλλά μέχρι και προχθές – αν και θα έπρεπε κανονικά να έχει αποχωρήσει από το τέλος Φεβρουαρίου.