Γιατί αφέθηκε ελεύθερος ο Απόστολος Λύτρας ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Να πούμε ότι είναι άλλη μια τραγική ιστορία. Πριν και πάνω απ’ όλα πρέπει να σκεφτόμαστε το θύμα και το κάθε θύμα».

«Στη συγκεκριμένη ερώτηση αυτό που μπορεί να κάνει η νομοθετική εξουσία είναι να ψηφίζει νόμους που αποδίδουν», είπε επίσης και τόνισε ότι στο άρθρο που ψηφίστηκε υπάρχουν διατάξεις σε ανθρώπους που εξετάζουν πιθανά θύματα τέτοιων πράξεων να μεταφέρουν με βάση την εξέταση που κάνουν αμελητί την εμπειρία τους χωρίς να έχουν τον κίνδυνο να διωχθούν.

«Από εκεί και πέρα υπάρχει διάκριση εξουσιών. Από την στιγμή που αναλαμβάνει η δικαιοσύνη δεν έχουμε δικαίωμα να μιλήσουμε. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι και δυστυχώς δεν μπορούμε να σχολιάσουμε την απόφαση. Οι αποφάσεις ελέγχονται από την ίδια τη δικαιοσύνη και όχι την κυβέρνηση».

Ονοματολογία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ερωτηθείς για την ονοματολογία στην οποία έχουν προβεί και στελέχη της ΝΔ για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι θεσμός και πολύ σοβαρός. Οι τόσο πρόωρες συζητήσεις δεν βοηθούν στη διαφύλαξη του θεσμού. Όταν έρθει η ώρα θα ληφθούν οι αποφάσεις από τον πρωθυπουργό και στη συνέχεια το κοινοβούλιο».

Η Κ.Ο. της ΝΔ θα συνεδριάσει την επόμενη Τετάρτη

«Η ΚΟ της ΝΔ θα συνεδριάσει την επόμενη Τετάρτη», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και την κριτική που ασκείται και από στελέχη της. «Ξεκινώντας από το μήνυμα της κάλπης οι πολίτες μα είπαν τρέξτε πιο γρήγορα και όχι γυρίστε πίσω. Η διεύρυνση έφτασε την παράταξη σε νίκες που είχε να τις δει μια 20ετια. Άνθρωποι που δεν ήταν ενδεχομένως και ποτέ στη ΝΔ συστρατεύθηκαν με τη ΝΔ και το όραμα Μητσοτάκη. Ισχυροποιήθηκε η παράταξη και με την ετυμηγορία των πολιτών έχουμε μια ισχυρή κυβέρνηση. Σημασία έχει να έχουμε σταθερότητα στη χώρα. Αποτέλεσμα της διεύρυνσης και της επιστροφής της σ μεγάλα ποσοστά είναι να έχουμε μια χώρα που άφησε πίσω της τα μαύρα χρόνια της κρίσης. Οι πολίτες μα είπαν να λύσουμε γρήγορα τα προβλήματά τους και να εφαρμόσουμε πιο γρήγορα το πρόγραμμά μας. Οδηγός αυτών που λέω είναι όσα έχει πει διαχρονικά ο ιδρυτής της ΝΔ ο Κωνσταντίνος Καραμανλής», είπε.

Παράλληλα, σε άλλο σημείο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «η κυβέρνηση έχει αντέξει και ανανέωσε την εμπιστοσύνη των πολιτών γιατί δεν είναι δογματική».

Για την υπουργοποίηση μελών της Εξεταστικής για τα Τέμπη

«Η παρουσία ενός βουλευτή ή η μη παρουσία του σε μια εξεταστική δεν αποτελεί κριτήριο για υπουργική θέση. Αυτό το αφήγημα περί συγκάλυψης στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών δεν αποδεικνύεται. Δεν υπήρξε καμία συγκάλυψη. Δεν υπάρχει καμία λογική στο ότι υπουργοποιήθηκαν εκείνοι που ήταν στην εξεταστική. Είναι ένας λαϊκισμός που δεν οδηγεί πουθενά. Αν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο ως προς την συγκάλυψη να μας το πουν. Ενθαρρυντικό ότι προχωρά γρήγορα η δικαιοσύνη. Να μην υπάρχει καμία σκιά. Βλέπω μια σταθερή υποκρισία της αντιπολίτευσης και προσπάθεια να εργαλειοποιηθεί αυτή η υπόθεση».

Για το δημοσίευμα του BBC

«Κάθε υπόθεση που ανακύπτει και κάθε καταγγελία, όπως έχει υποχρέωση η αρμόδια αρχή, ερευνάται και σε επίπεδο δικαιοσύνης. Τα όσα αναφέρονται δεν αποδεικνύονται. Και βάση της συνεργασίας με τις τουρκικές αρχές έχει παταχθεί στη ρίζα της η παράνομη μετανάστευση. Το ελληνικό λιμενικό σώζει καθημερινά δεκάδες ζωές και θα συνεχίσει να το κάνει. Παρακολουθούμε κάθε δημοσίευμα και κάθε έρευνα αλλά όσα αναφέρονται δεν αποδεικνύονται».

Δεν θα παραβρεθεί ο Μητσοτάκης στην εκδήλωση Τσίπρα

«Ο πρωθυπουργός δεν θα παραβρεθεί στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν θα μεταβεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην διήμερη εκδήλωση του Ιδρύματος του Αλέξη Τσίπρα.