Κανονικά και με την υπάρχουσα σύνθεση, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον «Alpha», θα πραγματοποιηθεί το αυριανό υπουργικό συμβούλιο, αν και η σεναριολογία για τον ανασχηματισμό συνεχίζεται.

Σε «αναμμένα κάρβουνα» κάθονται τις τελευταίες ώρες κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, περιμένοντας να δουν αν θα είναι μέσα στις αλλαγές του κυβερνητικού σχήματος.

Αν και οι «διαρροές» άφηναν να εννοηθεί ότι οι όποιες αλλαγές θα πραγματοποιούνταν μέχρι αύριο, Παρασκευή, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δείχνει να βιάζεται, ζυγίζοντας προσεχτικά τις αποφάσεις που θα παρθούν όσον αφορά τον ανασχηματισμό.

Στενός συνεργάτης του έλεγε στο Newsbeast ότι αξιολογεί πρόσωπα και προσπαθεί να ζυγίσει τα υπέρ και τα κατά των πολιτικών του επιλογών, προϊδεάζοντας για μια δύσκολη εξίσωση, που απαιτεί διατήρηση ισορροπιών, αλλαγές που θα σηματοδοτούν επανεκκίνηση, υπηρετώντας την προώθηση των μεταρρυθμίσεων που τίθενται σε προτεραιότητα το προσεχές διάστημα.

Οι πληροφορίες λένε ότι τέσσερις με πέντε υπουργοί θα δουν την «πόρτα της εξόδου», ενώ ερώτημα παραμένει το ποιος θα πάρει τον «ρόλο» του Γρηγόρη Δημητριάδη.

Σε αυτή τη δύσκολη εξίσωση ο πρωθυπουργός δεν έχει βρει ακόμα τον κατάλληλο, γιατί θέλει άνθρωπο με πολιτικό κριτήριο και τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά.

Τα ονόματα

Κάποιοι κάνουν λόγο για τον Θωμά Βαρβιτσιώτη, που είναι ένας εκ των κορυφαίων στις δημόσιες σχέσεις, ενώ ακούστηκε το όνομα του Γιώργου Μυλωνάκη και του Γιώργου Γεραπετρίτη.

Δεδομένο πρέπει να θεωρείται πως θα παραμείνουν, μεταξύ άλλων, στο υπουργικό συμβούλιο: ο Άκης Σκέρτσος, ο Μάκης Βορίδης, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Νίκος Δένδιας, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast, έχει «κλειδώσει» η επιστροφή του Τάκη Θεοδωρικάκου στην κυβέρνηση.