Στους ψηφοφόρους που διαχρονικά στηρίζουν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας αλλά και σε εκείνους που στήριξαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 2019 και το 2023 απευθύνεται ο πρωθυπουργός, όπως ανέφερε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό της «Ναυτεμπορικής».
Ξεκινώντας από τον απολογισμό της τρέχουσας προεκλογικής περιόδου, ο κ. Κοντογεώργης παρατήρησε ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση προσπάθησαν να βάλουν τα θέματα της επόμενης ημέρας για Ελλάδα και Ευρώπη. Στον αντίποδα, η αντιπολίτευση επεχείρησε να υπονομεύσει αυτήν τη συζήτηση είτε από ένδεια επιχειρημάτων είτε γιατί ήθελαν να θολώσουν τα νερά, όπως υποστήριξε. Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε και η ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη, σύμφωνα με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και «με αυτήν την πρόταση θα πάμε ως τις εκλογές».
Ερωτηθείς για τον εκλογικό πήχη του κυβερνώντος κόμματος, παρέπεμψε σε όσα έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός και την εκλογική επίδοση στις προηγούμενες ευρωεκλογές, με το πρόσθετο σχόλιο «είμαστε αισιόδοξοι ότι θα είμαστε πολύ κοντά στον στόχο».
Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι «ο πρωθυπουργός απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, αλλά προφανώς απευθύνεται στους ανθρώπους που διαχρονικά έχουν υποστηρίξει την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας αλλά και σε αυτούς που ειδικά στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, και το 2019 και το 2023, συνέπηξαν μαζί ένα ευρύ κοινωνικό μέτωπο που δεν ήταν απαραίτητα από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Ήταν και πέρα από αυτόν και το οποίο ήθελε τα πράγματα να πάνε μπροστά. Εκεί απευθύνεται πάλι ο πρωθυπουργός, σε αυτήν την κοινωνική συμμαχία που έδωσε σημαντικές εκλογικές νίκες αλλά και την ευχέρεια να προχωρήσουμε σε αλλαγές. Αυτός είναι και ο στόχος για την Κυριακή».
Για τις σχέσεις με τη Βόρεια Μακεδονία, αφού παρατήρησε ότι το θέμα δεν ξεκίνησε από την ελληνική πλευρά, υπενθύμισε ότι ο έλληνας πρωθυπουργός είχε χαρακτηρίσει προβληματική τη Συμφωνία. Επιμένοντας, δε, στην ονομασία erga omnes, ζήτησε «απόλυτο σεβασμό σε αυτήν την προβληματική, κατά τα άλλα, Συμφωνία». Έπεται, πάντως, η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ, όπως προσέθεσε, όπου θα δώσουν το «παρών» ο κ. Μητσοτάκης αλλά και ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας. Σε κάθε περίπτωση, συμπέρανε, η χώρα ήταν πάντα επισπεύδουσα όσον αφορά την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και της γειτονικής χώρας εν προκειμένω. Παρά ταύτα, η Αθήνα αναμένει σταθερότητα από την άλλη πλευρά, διεμήνυσε εν κατακλείδι.
Για το ευρωπαϊκό πλαίσιο ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ δήλωσε ότι «η κυρία Μελόνι, τουλάχιστον σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, έχει δείξει μία παραγωγική διάθεση». Επιπλέον, «η προτίμηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του πρωθυπουργού σε σχέση με την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πρόσωπο της Ούρσουλα φον ντερ Λάυεν είναι γνωστή». Αντιθέτως, η στάση της Ομάδας της Αριστεράς στα ευρωπαϊκά ζητήματα δεν ήταν «αρκετά παραγωγική», ακριβέστερα «λειτουργεί περισσότερο αποσυνθετικά σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης».