Ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημορκατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης μίλησε για την απόφασή του να κατέβει ως υποψήφιος ευρωβουλευτής λέγοντας: «Οι πρώην πρόεδροι κομμάτων προτίμησαν την εθνική πολιτική σκηνή και τα ψηφοδέλτια Επικρατείας. Το 2018 μου είπε ο Κυριάκος (Μητσοτάκης) αφού οι ευρωεκλογές γίνονται πριν τις εθνικές εκλογές να είμαι υποψήφιος με σταυρό για να στείλουμε ένα μήνυμα ενότητας και να αφυπνίσουμε δυνάμεις και να προωθήσουμε τον Τσίπρα σε εθνικές εκλογές».

«Έμεινα στο κόμμα κι έδωσα τις μάχες μου. Εγώ έμεινα μέσα, γιατί πιστεύω ότι παλεύουμε για αρχές και αξίες. Και τώρα συμμετέχω για να αφυπνίσω τις δυνάμεις κυρίως αυτές τις δυνάμεις του 41% του Ιουνίου του 2023. Τους λέω ότι δεν πρέπει να θολώσουμε το μήνυμα του 41%. Πρέπει οι πολίτες να καταλάβουν ότι το Ευρωκοινοβούλιο έχει παρά πολλές αρμοδιότητες, είναι συν-νομοθέτης» ανέφερε, μιλώντας στο Live News.

Φιλοευρωπαϊκή η παρουσία της Μελόνι

Ζητηθείς στον κ. Μεϊμαράκη να σχολιάσει τόσο την τάση ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη όσο μία πιθανή συνεργασία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με την Μελόνι, την Λεπέν και τον Όρμπαν απάντησε: «Μην «τσουβαλιάζουμε» την Λεπέν με την Μελόνι και τον Όρμπαν. Η Μελόνι έχει πλέον μία παρουσία πολύ φιλοευρωπαϊκή, δεν είναι ούτε όπως της Λεπέν ούτε του Όρμπαν».

Για την ακρίβεια που μαστίζει τα ελληνικά νοικοκυριά και την επιστολή που έστειλε ο πρωθυπουργός στην Ούρσουλα Φον ντερ Λάϊεν ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ανέφερε «πολύ καλά έκανε ο πρωθυπουργός». Και συμπλήρωσε «αν τα κόμματα είχαν συμφωνήσει στις προτάσεις που εναλλακτικά είχαμε καταθέσει ως ΕΛΚ, σήμερα δεν θα είχαμε την συγκεκριμένη ακρίβεια στα συγκεκριμένα προϊόντα». «Η ακρίβεια έχει πολλές αιτίες πρέπει να τις βρούμε και να τις «χτυπήσουμε» στην ρίζα τους», υπογράμμισε καταληκτικά ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ και κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στην κάλπη της Κυριακής.