Πολλές ερωτήσεις για το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη δέχτηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, την Τρίτη 4/6 κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Δεν υπάρχει δράκος στο παραμύθι», τόνισε αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υποδείξει τα 42 ακίνητα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ερωτηθείς γιατί θεωρείται λειψό το πόθεν έσχες είπε: «Αυτό το οποίο έδειξε σε ομιλία του και έστειλε σε δημοσιογράφους και Μαξίμου δεν είναι πόθεν έσχες. Είναι μια διαδικασία που απαιτεί δικαιολογητικά και τεκμηρίωση και δεν έχει σχέση με το μονοσέλιδο excel το οποίο ο ίδιος επέλεξε ως τακτική και έκανε ο ίδιος θέμα συζήτησης την τελευταία εβδομάδα των εκλογών. Όταν αναφέρεσαι σε δάνεια ή έσοδα, πρέπει να εξηγείς από πού προκύπτουν και πόση είναι η συμμετοχή στις εταιρείες σε σχέση με τα κέρδη. Όταν αναφέρεσαι σε διάφορα στοιχεία που έχουν προέκταση δανεισμού, πρέπει να είσαι αναλυτικός. Δεν ήταν πόθεν έσχες αλλά ένα μονοσέλιδο excel σε ένα προεκλογικό σόου. Όμως προκύπτει παραβίαση της νομοθεσίας. Έπρεπε να είχε αποχωρήσει από οποιαδήποτε αλλοδαπή εταιρεία και θα απασχολήσει τη δικαιοσύνη. Χωρίς να είμαστε λογιστές βλέπουμε ότι δεν βγαίνουν τα νούμερα. Ο ίδιος έχει πει ότι δεν χρειάζεται να ξαναδουλέψει και μπορεί να το δει κανείς από τον βίο που διάγει (μετακινήσεις με ελικόπτερα), χωρίς να τον ποινικοποιεί. Αν συνυπολογίσει αυτά που ο ίδιος έχει πει ότι έχει και τις δανειακές υποχρεώσεις θα δει ότι δεν βγαίνει. Αυτοί που θα τα αξιολογήσουν είναι η αρμόδια επιτροπή πόθεν έσχες. Δεν υπάρχει δράκος στο συγκεκριμένο παραμύθι όσον αφορά στον πρωθυπουργό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταθέτει πόθεν έσχες 20 χρόνια τώρα και ελέγχεται εξονυχιστικά. Και επί των ημερών πολλών διαφορετικών κυβερνήσεων, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχει βρεθεί το παραμικρό. Ανασύρουν θεωρίες συνωμοσίας και φέρνουν υποθέσεις προ πενταετίας κ.λπ. Τους καλώ να μας υποδείξουν ποια είναι τα 39, 40 ή 42 ακίνητα του πρωθυπουργού. Ούτε 4 δεν έχει. Αν υπάρχουν ακίνητα τα οποία αγνοούμε, να μας τα πουν γιατί δεν τα ξέρει ούτε ο πρωθυπουργός».

«Υπάρχει παραβίαση του νόμου»

Παύλος Μαρινάκης

Για το πώς ακριβώς παραβίασε τον νόμο ο κ. Κασσελάκης, ο κ. Μαρινάκης είπε: «Υπέβαλε ένα μονοσέλιδο excel. Δεν επιτρέπεται με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχει σε αλλοδαπές εταιρείες. Αν δείτε πότε εξελέγη αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι πότε συμμετείχε σε αλλοδαπή εταιρεία, θα δείτε ότι υπάρχει παραβίαση».

Για το αν συμφωνεί με τον κ. Γεωργιάδη ο οποίος είπε ότι θεωρεί απίθανο να μην ασκηθεί δίωξη στο πρόσωπο του κ. Κασσελάκη είπε: «Έκανε μια διαπίστωση με βάση το τι ισχύει από τον νόμο. Η δικαιοσύνη θα το αξιολογήσει».

Για τα περί κλειστής πλατφόρμας πόθεν έσχες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι όταν ο Στέφανος Κασσελάκης ρωτήθηκε ήξερε για την παράταση. «Είπε ότι παρά την παράταση θα το δώσω πριν από τις ευρωεκλογές. Κανείς δεν θα επανέφερε τη συζήτηση, αν είχε δώσει ο ίδιος τα στοιχεία. Βγήκε με πρωτοφανή αλαζονεία να λέει πόσο πετυχημένος είναι και δεν έχει ανάγκη να ξαναδουλέψει για να ζήσει και να παρουσιάζει ως προτέρημα το ότι έχει δουλέψει, λες και άλλοι δεν έχουν δουλέψει. Επίσης, κατηγορεί τους πολιτικούς του αντιπάλους για ζητήματα που έχουν ελεγχθεί όλοι. Γυρνούσε όλη την Ελλάδα και συκοφαντούσε τους αντιπάλους του και δεν μας είχε πει την πραγματικότητα».

Για την εκλογική καμπάνια της ΝΔ

«Γίνεται με βάση τα κονδύλια που προβλέπονται από την ευρωπαϊκή διαδικασία», τόνισε ο κ. Μαρινάκης. «Όλα είναι πλήρως δηλωμένα με διαφανείς διαδικασίες. Εμείς δεν έχουμε γεμίσει με αφίσες όλη την Ελλάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι φταίμε. Η ΝΔ το 2024 παράλληλα με την πληρωμή των υποχρεώσεών της και τις δημόσιες αναρτήσεις των εσόδων κάνει μια διαδικτυακή καμπάνια. Αυτή η τακτική είναι επιλογή του κάθε κόμματος. Εμείς δεν τους κατηγορήσαμε γιατί προτιμούν την Α ή την Β επικοινωνιακή στρατηγική. Εμείς επιλέγουμε να την κατανείμουμε σε διαδικτυακή καμπάνια και δεν θα πάρουμε την άδεια του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ δίνει στη δημοσιότητα κάθε χρόνο τον ισολογισμό της».

Για τη σχέση με τον επικοινωνιολόγο Γκρίνμπεργκ

«Ο κ. Γκρίνμπεργκ πληρώνεται με σύμβαση που είναι κατατεθειμένη με συγκεκριμένη αμοιβή και χρονικό ορίζοντα. Τι θα έκανε ακριβώς; Θα δούλευε δωρεάν; Δεν μπορώ να καταλάβω το αντεπιχείρημα είναι ποιον επιλέγει ένα κόμμα; Εγώ απελπισία το ονομάζω», είπε και κατηγόρησε τον κ. Κασσελάκη ότι συκοφαντεί έναν επικοινωνιολόγο διεθνούς κύρους.

«Όλα τα δάνεια της ΝΔ είναι κατά τον νόμο ρυθμισμένα. Η αντιπολίτευση κρούει ανοικτές θύρες. Ως προς τον κ. Γκρίνμπεργκ, επικοινώνησα με τη ΝΔ και κατά τη συγκεκριμένη προεκλογική περίοδο αυτή τη στιγμή υπάρχει μια ενεργή σύμβαση με τιμολόγια κατατεθειμένα. Θα τα διαπιστώσουν όλοι και θα δουν ότι κυνηγούν φαντάσματα», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς από το newsbeast.gr αν ο κ. Κασσελάκης έχει αλλάξει προφίλ ως επικεφαλής μιας πολιτικής παράταξης είπε: «Εμείς δεν ποινικοποιούμε ούτε την επιχειρηματική δραστηριότητα. Θέλουμε να μπαίνουν στην πολιτική άνθρωποι με ένσημα. Ήταν λίγο αλαζονικό αυτό που έκανε να λέει ότι μόνο ο ίδιος έχει δουλέψει. Το τι είναι και τι όχι αριστερό νομίζω ότι έχει κουράσει τον κόσμο. Αν είναι αυτό που ζήσαμε το 2015-19, η εξαπάτηση, οι ουρές στα ΑΤΜ, το μνημόνιο που θα καταργούσαν και υπέγραψαν ο νόμος Κατρούγκαλου και τον ΠΚ στα μέτρα βαρυποινιτών. Αν κοινωνική πολιτική είναι να μειώνεις τις ποινές σε βαρύτατα αδικήματα και να μην κανείς τίποτα για ξενώνες φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών ή να μην σκέφτεσαι το panic button. Νομίζω είναι υποκρισία. Να φύγουμε από τις ταμπέλες, να πάμε στην ουσία. Το τι είναι ή όχι αριστερό να το απαντήσουν οι ίδιοι που έχουν τις γνώσεις της ιστορίας. Δεν απασχολεί κανέναν στην κυβέρνηση και τη ΝΔ. Θα απαντάμε όταν μας κατηγορούν και έχουμε μια κρίσιμη εκλογική διαδικασία που είναι και το τελευταίο σταυροδρόμι σταθερότητας στη χώρα. Η κυβέρνηση δείχνει τον δρόμο για την πλήρη επιστροφή της χώρας σε όλα τα επίπεδα και η αντιπολίτευση τη ρητορική που ήταν η αιτία να χρεοκοπήσουμε».