Προεκλογικό διήμερο στην Κρήτη για τον πρωθυπουργό με πολλούς σταθμούς και πολιτικά μηνύματα από το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και αύριο τα Χανιά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καλεί τους Κρητικούς να βάψουν το νησί ξανά γαλάζιο για να διατηρηθούν οι πολιτικοί συσχετισμοί και να παραμείνει ισχυρή η φωνή της ΝΔ στην Ευρώπη. Και μπορεί ο πρωθυπουργός να ξετυλίγει την προεκλογική του στρατηγική βήμα βήμα, ωστόσο μια σφοδρή κόντρα ξέσπασε χθες μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επεισοδιακή συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο, όπου αποχώρησε πριν ολοκληρωθεί.

Ακολούθησε ένα μπαράζ ανακοινώσεων με βολές εκατέρωθεν ενώ και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις τόσο απέναντι στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «προπαγάνδα Μαξίμου» ενώ άφησε αιχμές και κατά της δημοσιογράφου με την οποία ήρθε σε αντιπαράθεση μιλώντας για «στελέχη της ΝΔ που υποδύονται τους αντικειμενικούς δημοσιογράφους».

Όπως σχολίαζαν κυβερνητικά στελέχη «για πρώτη φορά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε να χάνει την ψυχραιμία του», ενώ θεωρούν ότι δικαιώθηκαν όλα όσα του καταλογίζουν εδώ και καιρό, καθώς ο πρώτος που τον υπερασπίστηκε ήταν ο Παύλος Πολάκης ο οποίος έσπευσε να συμφωνήσει με τον Στέφανο Κασσελάκη. «Προφανώς δεν είσαι μόνος σου!! Επίθεση σε όλη τη γραμμή σε όλη τη σάπια «δημοσιογραφία» των πετσοταισμένων δουλικών του Μαξίμου!», έγραψε ο Παύλος Πολάκης σε ανάρτησή του.

Από το κυβερνητικό στρατόπεδο τόνιζαν ότι αποκαλύφθηκε το πραγματικό πρόσωπο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με μονότονους μονολόγους και τσιτάτα απέφευγε να απαντάει στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων και με κάποια πρόφαση αποχωρούσε όταν ερχόταν σε δύσκολη θέση. Σχολιάζοντας την συμπεριφορά έκαναν λόγο για επίδειξη αυταρχισμού, αλαζονείας και ναρκισσισμού, επισημαίνοντας ότι η πολιτική δεν είναι μόνο selfies και αναρτήσεις στα social media, αλλά ουσία, επιχειρήματα, γνώσεις και σεβασμός στις απόψεις του άλλου. Πρόσθεταν επίσης ότι η χθεσινή συνέντευξη «γκρέμισε» την «μαύρη πραγματικότητα» την οποία προσπαθεί επιμελώς να χτίσει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ποντάροντας στην καταστροφολογία αλλά και τον μηδενισμό.

Μετωπική για το πόθεν έσχες Κασσελάκη

Στέφανος Κασσελάκης

Εκατέρωθεν βολές μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και για τη μη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη. Το γάντι σήκωσε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης λέγοντας: «έχει έρθει εσχάτως από τις ΗΠΑ, στην οποία υποτίθεται ότι είχε δραστηριότητα επιχειρηματική και πλούτισε, έτσι λέει. Μάς έταξε σε όλους μας, και κυρίως στον ελληνικό λαό, ότι αυτήν την τρομερά επιτυχημένη του πορεία θα την αποτυπώσει κάπως στο Πόθεν Έσχες του» και διερωτήθηκε: «Δεν σας δημιουργεί και μια καχυποψία η μη εμφάνιση;».

Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, με την Κουμουνδούρου να ανταπαντά πως όταν «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ βρισκόταν στην Αμερική κι εργαζόταν ασταμάτητα σε έναν ιδιαίτερα απαιτητικό και ανταγωνιστικό τομέα για να πετύχει τους στόχους του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διοριζόταν με … προτροπή του πατέρα του στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, με 10.000 τον μήνα για να κάνει το “αγροτικό” του προτού ασκήσει το κληρονομικό του δικαίωμα και στραφεί στην πολιτική..».

Για κρυφτό κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, καλώντας τον να το σταματήσει και να εμφανίσει το πόθεν έσχες του, ενώ τον κατηγόρησε για «θράσος» και «συκοφαντίες» επισημαίνοντας: «Δεν έχει νόημα να αναλωθούμε για μια ακόμα φορά στο να απαντάμε στην χιλιοπαιγμένη κασέτα με τη λάσπη, τα ψέματα και τα λεφτόδεντρα 2.0 που αναπαρήγαγε ο κ. Κασσελάκης, σε μια ακόμα δημόσια επίδειξη τοξικότητας και άγνοιας!»