Ο Άκης Σκέρτσος επισκέφθηκε το εργοτάξιο του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Ηρακλείου στο Καστέλλι, αναφέροντας ότι σε δύο χρόνια η Κρήτη θα αποκτήσει «το πιο σύγχρονο αεροδρόμιο, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά σε όλο τον κόσμο».

Παράλληλα, σημείωσε πως θα είναι ένα «έξυπνο» και «πράσινο» αεροδρόμιο, που θα έχει τη δική του παραγωγή ενέργειας και τη δική του ενεργειακή τροφοδότηση.

«Θα είναι ένα αεροδρόμιο που θα μπορεί να υποδεχθεί τον διπλάσιο όγκο πτήσεων και επισκεπτών σε σχέση με το αεροδρόμιο Ν.Καζαντζάκης του Ηρακλείου», διευκρίνισε ο κ. Σκέρτσος, συμπληρώνοντας τα εξής: «Είμαστε υπερήφανοι, γιατί από αυτή την κυβέρνηση ξεκίνησαν αυτά τα έργα και στη δική μας θητεία, θεωρούμε και πιστεύουμε βάσιμα, ότι θα παραδοθούν και θα αποδοθούν σε χρήση. Για να έχουμε μια Κρήτη, η οποία θα αναπτύσσεται πάνω σε υγιείς βάσεις και με σωστές ευρωπαϊκές προδιαγραφές και υποδομές».

Σε ό,τι αφορά συνολικά τα έργα υποδομής, ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι τα δύσκολα χρόνια της κρίσης η χώρα έμεινε πίσω και πως στόχος είναι «οι περιφέρειες που ήταν πιο πίσω σε υποδομές να αναπτυχθούν ταχύτερα, για να συγκλίνουν και με την Αττική και με την υπόλοιπη Ευρώπη».

Από την πλευρά του παραχωρησιούχου, ο Μάνος Μουστάκας δήλωσε πως «παρά τις δυσκολίες, προχωράμε γοργά στην υλοποίηση του δεύτερου μεγαλύτερου αεροδρομίου στη χώρα, το οποίο προβλέπεται να είναι το πρώτο σε αφίξεις τουριστών». Εκ μέρους της κατασκευάστριας εταιρείας, ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος τόνισε πως ήδη έχει υλοποιηθεί τμήμα του συνολικού έργου, που φτάνει το 35% και στόχος παραμένει η ολοκλήρωση των εργασιών κοντύτερα στο χρονοδιάγραμμα, που προβλέπει το νέο Διεθνές Αεροδρόμιο Ηρακλείου στο Καστέλλι να λειτουργήσει το 2027.