Η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη συμμετείχε στην 1η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, ενός θεσμού που ενδυναμώνει τη συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Βιώσιμος τουρισμός, χωρίς την ενεργή συμμετοχή των Περιφερειών στη χάραξη και την υλοποίηση των πολιτικών, δε μπορεί να υπάρξει.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμό είναι κορυφαίο γνωμοδοτικό όργανο για τον τουρισμό, μέσω του οποίου επιτυγχάνεται η διάχυση της εθνικής στρατηγικής και των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων σε όλη την επικράτεια, η χάραξη στοχευμένων πολιτικών, με την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε προορισμού και η ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

Η Έλενα Ράπτη δήλωσε: 

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, ώστε συντονισμένα να πετύχουμε τον κοινό μας στόχο: τη διαμόρφωση ενός νέου τουριστικού μοντέλου, προσαρμοσμένου στις απαιτήσεις της εποχής μας, που βασίζεται στην ποιότητα, στη βιωσιμότητα και την αειφορία, που θα έχει διάρκεια στον χρόνο και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά τους».