O Βαγγέλης Μεϊμαράκης, παραχώρησε συνέντευξη το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης στο Action 24 όπου μίλησε για την υποψηφιότητα του για ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στις επικείμενες ευρωεκλογές αλλά και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο ίδιος σχολίασε τις κρίσεις που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια και ρώτησε αν «υπάρχει άλλος “μάνατζερ” εκτός του Μητσοτάκη που μπορεί να αντιμετωπίσει τις κρίσεις;». Συνεχίζοντας τόνισε ότι ο πρωθυπουργός έδειξε πως η «Ευρώπη των κρίσεων» μπορεί να γίνει μια «Ευρώπη των λύσεων».

Στη συνέχεια ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ρωτήθηκε για τις μετακινήσεις στελεχών στα κόμματα, και ειδικότερα για την τελευταία περίπτωση με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο που ανέλαβε κομβικό ρόλο στο επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε αστειευόμενος: «Είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα, μόλις ανακοινώθηκε, με πήρε η Φον ντερ Λάιεν τηλέφωνο και μου είπε “έχετε τέτοιες μετακινήσεις; Τι γίνεται εκεί πέρα;”». Συνεχίζοντας να απαντά στο ίδιο θέμα, είπε: «Εγώ δεν είμαι αναλυτής, δεν με απασχολεί το ζήτημα. Η κεντροδεξιά δεν εκφράζεται με πρόσωπα αλλά με πολιτικές. Τα πρόσωπα παίζουν ρόλο αλλά όχι τόσο σημαντικό όσο οι πολιτικές».

Μιλώντας για τις επικείμενες ευρωεκλογές επισήμανε: «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι το μόνο εκλεγμένο απευθείας από τους πολίτες όργανο και με βάση την τελευταία συνθήκη της Λισσαβόνας, είναι ουσιαστικά συνωμοθέτης, έχει τρομερές αρμοδιότητες», είπε ο κ. Μεϊμαράκης για να συμπληρώσει πως πάντα πρέπει να θυμόμαστε ότι είμαστε μια ένωση αυτόνομων, κυρίαρχων κρατών, με τα εθνικά τους κοινοβούλια και χρειάζεται ομοφωνία για τις αποφάσεις στο ευρωκοινοβούλιο.