Την πρόθεση της κυβέρνησης να επαναφέρει την επιστολική ψήφο και για τις εθνικές εκλογές ανακοίνωσε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι «θα επαναφέρουμε τροπολογία για τις εθνικές εκλογές ως προς τους εκλογείς του εξωτερικού και όσον αφορά στους εντός Ελλάδος πρέπει να βεβαιωθούμε ότι θα είναι συνταγματικό το νομοθέτημα για τις εθνικές εκλογές».

Εξέφρασε την ικανοποίησή του από τη συμμετοχή σημειώνοντας μάλιστα ότι «το εγχείρημα ως προς το σκέλος των ευρωεκλογών έχει πετύχει και είναι μια καλή αρχή». Μάλιστα επέκρινε την αντιπολίτευση λέγοντας ότι «αυτοί που το καταψήφισαν με δριμύ κατηγορώ στη Βουλή στη συνέχεια το στήριξαν. Πραγματικά, το χαιρετίζουμε και είναι μια δικαίωση της δικής μας πολιτικής. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι ένας καλός οιωνός».

Για τις λιγότερες συμμετοχές από το εξωτερικό και αν κόστισε η υπόθεση Ασημακοπούλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Πέρυσι στις βουλευτικές εκλογές οι εκτός Ελλάδας που είχαν ψηφίσει ήταν 17.365, ενώ τώρα γράφτηκαν 45.000. Σημειώθηκε 280% αύξηση σε έναν χρόνο από πέρυσι σε όσους επιθυμούν από το εξωτερικό να ψηφίσουν και αυτό δείχνει ότι ήταν αναγκαία η επιστολική ψήφος».

Τόνισε ακόμα ότι «η αντιπολίτευση προσπάθησε να “πυροβολήσει” ένα ισχυρό εργαλείο για την δημοκρατία, συνδέοντάς το με την υπόθεση Ασημακοπούλου. Η ΝΔ ελέγχθηκε και αναμένουμε τις επίσημες αποφάσεις της αρμόδιας αρχής».