Την άμυνα του οργανώνει ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος για να είναι έτοιμος να αντικρούσει τα ανομήματα των τελευταίων δεκαετιών που σκοπεύει να του φορτώσει η σημερινή ηγεσία του κόμματος.

Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» η επιτροπή ελέγχου της Βουλής ζητά μέσω της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναλυτικά στοιχεία για όλες τις χρηματιστηριακές συναλλαγές του Άκη Τσοχατζόπουλου και της οικογένειας του από το 1989 ως σήμερα.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή, με επιστολή της προς τις χρηματιστηριακές εταιρείες ζητάει στοιχεία για αγορές και πωλήσεις μετοχών, τον αριθμό των μετοχών, των ομολόγων και των αμοιβαίων κεφαλαίων που κατείχαν τα μέλη της οικογένειας ανά έτος καθώς και για μεταβιβάσεις εισηγμένων μετοχών με συμβολαιογραφική πράξη.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος αν και διαψεύδει τις προθέσεις του, ανατρέχει στο πλούσιο αρχείο του που καλύπτει περίπου 40 χρόνια, από την εποχή του ΠΑΚ κιόλας.

Στόχος του, να αποδείξει ότι πορεύτηκε πάντα στο φως, με όπλο του τη διαφάνεια και την αλήθεια, την ανάδειξη της οποίας ζητάει σήμερα προκειμένου να αποκαλυφθεί όπως λέει, η βρώμικη σκευωρία που εκτυλίσσεται εδώ και μήνες εις βάρος του.