Η οικονομία αρχίζει να δείχνει τα πρώτα θετικά σημάδια, τόνισε στη Βουλή ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι «απέναντι σε όσους επιμένουν να μαυρίζουν την ψυχή του Έλληνα πολίτη».
Η προσπάθεια αποδίδει καρπούς, σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών και αναφέρθηκε ειδικότερα στη σημαντική αύξηση που κατέγραψαν οι εξαγωγές στο τέλος του 2010, κατά 25% τον Οκτώβριο και 40% το Νοέμβριο.
«Η χώρα είναι λοιπόν όρθια και προχωράει απέναντι στη μιζέρια και το μηδενισμό. Απέναντι στις σειρήνες του λαϊκισμού και των αδιέξοδων προτάσεων», υπογράμμισε.
Ο υπουργός ανακοίνωσε παράλληλα ότι το επίμαχο νομοσχέδιο για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Υπουργικό Συμβούλιο.
Προανήγγειλε μάλιστα ότι οι αλλαγές θα είναι ριζικές και ότι όλα ανεξαιρέτως τα λεγόμενα κλειστά επαγγέλματα θα γίνουν πλέον ανοιχτά.
Υπενθύμισε εξάλλου ότι πρόκειται για υλοποίηση μιας εξαγγελίας που περιλαμβανόταν στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ «αλλά και της ΝΔ, η οποία όμως επί 6 χρόνια δεν έκανε τίποτα».