Από την Ινδία στο Κατάρ και μετά επιστροφή στην Αθήνα. Ο πρωθυπουργός βρίσκεται από την Παρασκευή στην ασιατική χώρα, όπου σήμερα Σάββατο θα έχει συνάντηση με τον Εμίρη του Κατάρ σεΐχη Ταμίμ μπιν Χάμαντ Αλ Θάνι στη Ντόχα.
Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή αλλά και ο ρόλος του Κατάρ στην επίλυση της κρίσης αναμένεται να απασχολήσουν τους δυο ηγέτες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συμμετέχει ενεργά στις προσπάθειες να λήξει η σύρραξη που μετρά ήδη πάρα πολύ καιρό και έχει προκαλέσει ένα ντόμινο οικονομικών αλλά και γεωπολιτικών εξελίξεων.
Ο ρόλος της Ελλάδας θεωρείται κομβικός για τις χώρες του Κόλπου καθώς συμμετέχει και στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ασπίδες» με το επιχειρησιακό στρατηγείο να βρίσκεται στη Λάρισα.
Με αυτή την επιχείρηση η Ευρώπη επιχειρεί να διασφαλίσει την ελευθερία της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα, συνεργαζόμενη με τους διεθνείς εταίρους καθώς οι επιθέσεις των Χούθι εναντίον εμπορικών πλοίων συνεχίζονται προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στο παγκόσμιο εμπόριο.
Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλ Θάνι αναμένεται επίσης να συζητήσουν ζητήματα όπως η ενέργεια και η οικονομία.
Το νέο ραντεβού με τους αγρότες και οι Βρυξέλλες
Επιστρέφοντας στην Αθήνα ο πρωθυπουργός θα ενημερωθεί αναλυτικά για τα νέα μέτρα που επεξεργάζεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τα οποία έχουν στόχο να ικανοποιήσουν άλλο ένα αίτημα των εκπροσώπων του πρωτογενούς τομέα και δεν είναι άλλα από αυτά για τις ελληνοποιήσεις.
Παράλληλα θα παρακολουθήσει με ενδιαφέρον την συνεδρίαση των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες.
Η μάχη που θα δοθεί εκεί ειδικά από τις χώρες του Νότου θα αφορά την χαλάρωση των κανόνων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.
Ήδη, έχουν κατατεθεί προτάσεις από την Κομισιόνμ οι οποίες στόχο έχουν τις μικρές εκμεταλλεύσεις.
Όσον αφορά στις ελληνοποιήσεις, στο τέλος του μήνα, στο υπουργικό συμβούλιο, θα παρουσιαστεί από τον αρμόδιο υπουργό ένα ακόμα πιο αυστηρό πλαίσιο για όσους παραβαίνουν το νόμο και σε αυτό θα περιλαμβάνονται και οι μελισσοπαραγωγοί οι οποίοι πρόσφατα είχαν πολύωρη συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη.
Τέλος, το ραντεβού με τους αγρότες της Θεσσαλίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κλείστηκε για τις 11 Μαρτίου χωρίς ακόμα να έχει οριστικοποιηθεί ο τόπος της συνάντησης.
Μάλιστα, η ημερομηνία επελέγη έτσι ώστε η κυβέρνηση να έχει στα χέρια της την ολοκληρωμένη μελέτη των Ολλανδών πραγματογνωμόνων για την αποκατάσταση των υποδομών στην πληγωμένη από την κακοκαιρία Daniel Θεσσαλία. Οι Ολλανδοί βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στις περιοχές που επλήγησαν από την πρωτοφανή κακοκαιρία η οποία εκτός από την αποκατάσταση έχει ως στόχο και την θωράκιση της περιοχής από μελλοντικές παρόμοιες καταστάσεις.