Τηλεφωνική επικοινωνία ως «προπομπό» της επίσκεψης στην Αθήνα του υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ, από αύριο το μεσημέρι, είχαν απόψε το βράδυ ο πρωθυπουργός με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Αντικείμενο της επικοινωνίας τους ήταν η ενίσχυση των διμερών σχέσεων, όπως αναφέρουν πηγές του Μαξίμου, ενώ συμφωνήθηκε να γίνει κοινή συνεδρίαση των υπουργικών συμβουλίων των δυο χωρών, όπως είχε γίνει τον περασμένο Μάιο στην Αθήνα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Η πρώτη συνεδρίαση αναμένεται να γίνει εντός διμήνου και η προετοιμασία του θα συζητηθεί στις επαφές που θα έχει στην Αθήνα ο Άβιντγκορ Λίμπερμαν με τον Έλληνα ΥΠΕΞ, Δημήτρη Δρούτσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πενθήμερη επίσκεψη του Λίμπερμαν στην Αθήνα θα βρεθούν ψηλά στην κορυφή της ατζέντας και ζητήματα ενεργειακής συνεργασίας των δύο χωρών.

Οι κινήσεις αυτές του Γιώργου Παπανδρέου, σε διπλωματικό επίπεδο, ερμηνεύονται και ως πίεση προς την πλευρά της Τουρκίας, λίγες μόνο ημέρες μετά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Ερζερούμ και τα όσα είπε ενώπιον του Τούρκου προέδρου και των Τούρκων πρέσβεων, αφού είναι γνωστό ότι οι σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας είναι σε οριακό επίπεδο εδώ και αρκετούς μήνες.