«Είναι ένα πραγματικό ζήτημα που έχει να κάνει με τη δύσκολη κατάσταση που περνούν οι πολίτες», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σχετικά με τις κινητοποιήσεις πολιτών κατά των διοδίων και υπενθύμισε ότι υπάρχει σύμβαση του 2007 με την οποία έχουν αποφασιστεί οι τιμές και οι αυξήσεις των διοδίων.

Ο κ. Πεταλωτής επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα κοιτάξει ξανά το σύστημα και τόνισε ότι δεσμεύεται και σήμερα να κάνει έναν διαφορετικό σχεδιασμό.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει τη συζήτηση για το σύνολο των θεμάτων που αφορούν αυτά τα έργα και ότι υπάρχει απόφαση να προταθεί στους παραχωρησιούχους η αντικατάσταση των συμβατικών διοδίων με ηλεκτρονικά, ώστε οι πολίτες να πληρώνουν ανάλογα με τα χιλιόμετρα που χρησιμοποιούν.

«Δεν βλέπουμε ισοπεδωτικά τα πράγματα και μέχρι το Μάρτιο θα είμαστε έτοιμοι για να φέρουμε τις πρωτοβουλίες στη Βουλή», υπογράμμισε ο κ. Πεταλωτής και ανέφερε ότι το δημόσιο κινείται με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και ότι οι ιδιώτες που εμπλέκονται στα έργα και μετέχουν στην εκμετάλλευση των διοδίων, θα πρέπει να επιδείξουν και την ανάλογη ευθύνη.