Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μετά τη «θυελλώδη» συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, το Σαββατοκύριακο, που επέφερε τη διάσπαση, καθώς αποχώρησε από τον σχηματισμό η τάση της Ομπρέλας, η οποία έχει ως άτυπο επικεφαλής τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Η τελευταία παραίτηση είναι αυτή του Χρήστου Μαϊκίδη, ο οποίος παραιτήθηκε σήμερα από τη θέση του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Θυμίζουμε ότι μόλις χθες αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ 52 στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Αθήνας, που επίσης αντιτίθενται στις επιλογές του Στέφανου Κασσελάκη. Ανάμεσά τους, βρίσκουμε και το όνομα της Αγγελικής Παπάζογλου, συζύγου του Νίκου Βούτση, ο οποίος έχει ήδη αποχωρήσει.

Στην ανακοίνωση των στελεχών από τη Βόρεια Αθήνα αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «στην πρόσφατη κρίσιμη ΚΕ καταδείχθηκε με τον πιο σαφή τρόπο ότι τελικά οι ιδέες της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς δεν χωράνε μέσα στον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπό την ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη. Για όλους τους λόγους, που αναλυτικά αναπτύσσονται στο κείμενο αποχώρησης των 46 μελών της ΚΕ αλλά και στο κείμενο των 1.300 που έχουμε συνυπογράψει, παραιτούμαστε από το όργανο της Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Αθήνας, τις Συντονιστικές Επιτροπές ΟΜ Βόρειας Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά και από μέλη του κόμματος».

Λίγες ώρες νωρίτερα είχε παραιτηθεί από τη θέση του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ο Κώστας Αμπατζάς.

Η παραίτηση υποβλήθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης της Γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής, ενώ το πρωί της Τετάρτης σημειώθηκε μπαράζ αποχωρήσεων από την ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, καθώς 24 στελέχη, μεταξύ αυτών οι πρώην βουλευτές Ανδρέας Ριζούλης και Κώστας Σπαρτινός, έδωσαν στη δημοσιότητα επιστολή παραίτησής τους.

Νωρίτερα είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο πρώην υπουργός Νίκος Τόσκας, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως και ο Αριστείδης Μπαλτάς, ο οποίος είχε διατελέσει υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης Τσίπρα. Ο κ. Μπαλτάς, μέσω της «Εφημερίδας των Συντακτών», ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά όχι από τη Ριζοσπαστική Αριστερά, ενώ παράλληλα εξαπολύει σφοδρότατη κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη, τον οποίο χαρακτηρίζει «πολιτικό μηδέν».