Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στην Κουμουνδούρου η σύσκεψη του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ που συγκάλεσε ο πρόεδρο του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης.

Νωρίτερα, κ. Κασσελάκης είχε έκτακτη συνάντηση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος του ζήτησε να πάρει πίσω τις διαγραφές στελεχών που ανακοίνωσε, τονίζοντάς του πως «σχέδια για αλλαγές όσο υπάρχουν οι απειλές για διαγραφές δεν μπορούν να γίνουν».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αν και δεν έδωσε μια καταφατική απάντηση, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεξέτασης των διαγραφών. Σε κάθε περίπτωση η τελική απόφαση του κ. Κασσελάκη θα ορίσει και τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει περιέλθει σε ένα σπιράλ εσωκομματικής ρήξης με τον κίνδυνο της διάσπασης.

Στην συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου μετέχουν η γραμματέας του κόμματος Ράνια Σβίγκου και ο αναπληρωτής Γιώργος Βασιλειάδης, o πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος, η γραμματέας Θεοδώρα Τζάκρη, καθώς και τρία μέλη της Πολιτικής Γραμματείας η Έφη Αχτσιόγλου, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η Ρένα Δούρου, ο Μανώλης Καπνισάκης και η Δώρα Αυγέρη.

Σημειώνεται ότι εκκρεμεί η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ενώ πριν από δύο ημέρες η κ. Αχτσιόγλου σε κοινή δήλωση με τους Αλέξη Χαρίτση και Νάσο Ηλιόπουλο ζήτησαν σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος και επίσπευσή του Συνεδρίου που έχει οριστεί για τις 23-25 Φεβρουαρίου.

Οι φωτογραφικοί φακοί εστίασαν στον εναγκαλισμό και το φιλί του Στέφανου Κασσελάκη και της Έφης Αχτσιόγλου, μια κίνηση που πολλοί εξέλαβαν ως προσπάθεια να επικοινωνηθεί μια καλή διάθεση λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης. Σε σχετικά καλή διάθεση ήταν οι επαφές και με τα υπόλοιπα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας.