Ο Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου και ανέφερε ότι συμμαχικά μεταγωγικά C-130 πρόκειται να σταθμεύουν στην 112η πτέρυγα μάχης, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται για μαχητικά αεροσκάφη.

«Η επίσημη ενημέρωση που έχουμε είναι ότι ως προς τα C-130, που γράφτηκε καταρχάς, είναι μεταγωγικά αεροσκάφη κι όχι μαχητικά κι, επίσης, δεν έχει μετατραπεί και σε αμερικανική βάση, όπως γράφτηκε, η 112 πτέρυγα μάχης», είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι γνωστό σε ποια συμμαχία ανήκει η χώρα μας και ποια είναι η σαφής μας θέση για τις εξελίξεις. Και διατυπώνεται και από τον πρωθυπουργό και από τους αρμόδιους υπουργούς και νομίζω είναι μια συνεπής και διαχρονική στάση», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Από εκεί και πέρα, δεν μπορούμε να σχολιάσουμε, και ούτε εγώ από τη θέση που βρίσκομαι, επιχειρησιακά ζητήματα, που σχετίζονται με συμμαχικές υποχρεώσεις μας. Ούτε, λοιπόν, μπορώ να σας πω κάτι περισσότερο, παρά μόνο αυτά που σας λέω με σαφήνεια, σύμφωνα και με την επίσημη ενημέρωση που έχουμε», είπε μεταξύ άλλων.