Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας αναφέρθηκε στα έργα στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο Πειραιώς-Κηφισίας  τα οποία κρατάνε εδώ και χρόνια, όπως καταγγέλλει, ενώ είναι έργα ανακαίνισης. «Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες,  εκτελούνται σε λίγες μέρες» αναφέρει χαρακτηριστικά. Η Ν. Μπακογιάννη καλεί τη κυβέρνηση να δείξει σεβασμό στους Αθηναίους και να ολοκληρώσει τα έργα καθώς και τις επεκτάσεις του μετρό και του τραμ προς Πειραιά.

Ολόκληρη η δήλωση της έχει ως εξής:

«Εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίοι ταλαιπωρούνται καθημερινά από τα συνεχιζόμενα έργα στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο Πειραιώς-Κηφισιάς τα οποία, ακόμα και σύμφωνα με τα κυβερνητικά χρονοδιαγράμματα, έπρεπε να έχουν τελειώσει προ πολλού. Με εξαίρεση τα έργα στη σήραγγα Μοναστηράκι-Αττική, πρόκειται κυρίως για έργα ανακαίνισης της ε π ι δ ο μ ή ς, όχι της υποδομής της γραμμής (μήκους μικρότερου των 25χλμ.) που, σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες,  εκτελούνται σε λίγες μέρες!

Η “ανακαίνιση” εδώ κρατάει πάνω από 2 χρόνια ενώ διαψεύστηκαν πανηγυρικά οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι τα έργα θα τελείωναν ως το τέλος του έτους.
Με ρυθμούς χελώνας εκτελούνται και τα έργα του Προαστιακού προς το λιμάνι, ενώ ανακοινώθηκε ότι η γραμμή δεν θα είναι έτοιμη πριν το καλοκαίρι του 2011.

Καλώ την κυβέρνηση να επιδείξει, επιτέλους, το σεβασμό που οφείλει προς τους κατοίκους του λεκανοπεδίου οι οποίοι άλλωστε, ταλαιπωρούνται και από μύριες άλλες αιτίες και να ολοκληρώσει πια τα δύο αυτά έργα που καρκινοβατούν καθώς και τις επεκτάσεις του μετρό και του τραμ προς Πειραιά.
Πρόκειται για μια συνολική ολιγωρία στον τομέα των μέσων σταθερής τροχιάς στην Αττική που τους στερεί σημαντικούς πόρους ενώ περιορίζει την εξυγίανσή τους στις περικοπές μισθών και συντάξεων».