Εβδομάδα αυτοδιοικητικών εκλογών είναι αυτή που ξεκινά αύριο με την κυβέρνηση να ρίχνει όλο το βάρος στην υποστήριξη των υποψηφίων στις περιφέρειες. Τόσο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και υπουργοί, βουλευτές αλλά και κομματικά στελέχη θα βρεθούν σε περιοχές που η μάχη είναι είτε στο νήμα, είτε αμφίρροπη.

Τη Δευτέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί το Βύρωνα συνοδευόμενος από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά.

Επόμενος σταθμός το απόγευμα της Δευτέρας η Κόρινθος για να στηρίξει την υποψηφιότητα του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού.

«Διεκδικούμε στις θέσεις των Περιφερειαρχών να έχουμε ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να συμμερίζονται τις κυβερνητικές στοχεύσεις και μπορούν να υπηρετήσουν αύριο τα αναπτυξιακά σχέδια τα οποία έχουμε ήδη εκπονήσει και έχουμε παρουσιάσει στις τοπικές κοινωνίες», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας την περασμένη εβδομάδα δίνοντας το στίγμα της πολιτικής του και αιτιολογώντας την απόφασή του να στηρίξει 13 υποψηφίους στις Περιφέρειες.

Με το βλέμμα στον Βορρά

Η Τετάρτη θα βρει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Δυτική Μακεδονία προκειμένου να στηρίξει την υποψηφιότητα του περιφερειάρχη, Γιώργου Κασσαπίδη. Θα ακολουθήσει η Θεσσαλονίκη, όπου θα συναντηθεί με τον νυν και εκ νέου υποψήφιο δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, ενώ θα δώσει το παρών στην υπογραφή σύμβασης «Λειτουργία-Συντήρηση του ∆ικτύου του Μετρό Θεσσαλονίκης» σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι στον σταθµό «Αγία Σοφία» του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Θα ρίξει βάρος και στα έργα που δρομολογούνται στην Θεσσαλονίκη καθώς την ίδια ημέρα ο πρωθυπουργός θα παραστεί στην παρουσίαση του έργου αστικής ανάπλασης των πρώην εγκαταστάσεων της ζυθοποιίας ΦΙΞ.

Άλλωστε όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές μέσα σε 4 χρόνια και παρά τις όποιες αντιξοότητες έργα που ήταν στα χαρτιά έχουν ξεπαγώσει και πλέον πολλά από αυτά γίνονται πραγματικότητα.

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Όλο το προηγούμενο διάστημα αλλά και αυτή την εβδομάδα που πλέον ο χρόνος κυλάει αντίστροφα για τις εκλογές γίνονται πολλές μετρήσεις σε τοπικό επίπεδο.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο υπάρχει αισιοδοξία ότι και οι 13 περιφέρειες που μπορούν να γίνουν «γαλάζιες» είτε από τον πρώτο, είτε στον δεύτερο γύρο.

Βασίζουν δε την αισιοδοξία τους και στο γεγονός ότι και οι δημοσκοπήσεις για την γενική εικόνα της κυβέρνησης που είδαν την περασμένη εβδομάδα το φως της δημοσιότητας δείχνουν ότι οι πολίτες θεωρούν ως μόνη αξιόπιστη πολιτική δύναμη τη ΝΔ.

Αυτό που επισημαίνεται με έμφαση από κυβερνητικούς αξιωματούχους στο newsbeast.gr είναι ότι η μάχη της αυτοδιοίκησης σε επίπεδο περιφερειών δεν είναι μεν εύκολη αλλά δεν φαίνεται και κάποια δραματική αλλαγή της εικόνας μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε ξεκάθαρα ότι ακολουθεί τα βήματα των προκατόχων του και από το πρόσφατο περιστατικό βιας ανάμεσα στο νυν δήμαρχο Βόλου Αχχιλέα Μπέο και πολίτη.

Ο κ. Κασσελάκης έσπευσε να «χρεώσει» τον κ. Μπέο στη ΝΔ ενώ το κυβερνών κόμμα έχει δηλώσει την στήριξή του μόνο στους 3 μεγάλους δήμους. «Ο λαϊκισμός και τα fake news φαίνεται ότι είναι στο DNA του ΣΥΡΙΖΑ», σχολίαζε κυβερνητική πηγή.