Η πρώτη ανοιχτή μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης-Κασσελάκη ξέσπασε με αφορμή ένα βίντεο που ανάρτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπου έκανε αναφορά σε «χειροκροτητές βουλευτές της πλειοψηφίας» επιχειρώντας να κάνει την αντιδιαστολή με το νέο που κομίζει ο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «θα τους τρελάνουμε με προτάσεις νόμων και παρεμβάσεις».

Άμεση ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, ο οποίος αφενός σχολίασε σκωπτικά τις βόλτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ εντός του κοινοβουλίου και τη στάση του στο εστιατόριο, καλώντας τον να μάθει τις βασικές αρχές της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Εστίασε στο γεγονός ότι ο ίδιος δεν είναι εκλεγμένος στη βουλή και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μιλά απαξιωτικά για τους νόμιμους εκλεγμένους εκπροσώπους του ελληνικού έθνους, οι οποίοι ψηφίζουν νομοσχέδια κατά βούληση και όχι συντεταγμένα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έθεσε μάλιστα μια σειρά από ερωτήματα λέγοντας: 1) Αμφισβητεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία; 2) Αμφισβητεί την αρχή της πλειοψηφίας; 3) Τι έχουν να πουν και οι βουλευτές του κόμματός του, οι οποίοι και εκείνοι έχουν ψηφίσει νομοσχέδια, είτε όταν ήταν στην Κυβέρνηση, είτε όταν ήταν στη συνέχεια στην Αντιπολίτευση; 4) Τι έχουν να πουν τα υπόλοιπα κόμματα για όσα είπε, πριν από λίγο, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης;.

Επικριτικός όμως ήταν και ο γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης ο οποίος ενημέρωσε τον Στέφανο Κασσελάκη ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές: α) δεν βρίσκονται σε κλειστά γραφεία αλλά σε μια διαρκή αμφίδρομη επικοινωνία με την κοινωνία, β) δεν είναι «κυρίως χειροκροτητές» αλλά ενεργοί Βουλευτές σε όλες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και γ) συμβάλλουν ουσιαστικά με προτάσεις τους μέχρι την τελική διαμόρφωση των υπό ψήφιση νομοσχεδίων.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε εξηγώντας σε συνέντευξή του ότι με την ενέργειά του έθεσε ένα θέμα παραγωγής πολιτικής καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέτει προτάσεις νόμου στο Κοινοβούλιο. Κατηγόρησε δε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο λέγοντας: «Φοβήθηκε και αυτό λέει πολλά. Φοβούνται ο λαός να έχει τη δύναμη στα χέρια του. Νομίζουν ότι θα αποφασίζουν σε κλειστούς διαδρόμους. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα να αποδείξουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μέσα στην κοινωνία και θα παράγει πολιτική από την κοινωνία. Το γάντι σήκωσε εκ νέου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επαναλαμβάνοντας: «ο κ. Κασσελάκης αντί να προσπαθεί «να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα», καλό για όλους θα ήταν να μάθει τους βασικούς κανόνες της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και της λειτουργίας της Βουλής».

Κυβερνητικά στελέχη επαναλαμβάνουν σε όλους τους τόνους ότι αναμένουν τις πολιτικές θέσεις – προτάσεις του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς η όποια αντιπαράθεση πρέπει να γίνεται με επιχειρήματα και όχι με επικοινωνιακούς όρους και τεχνάσματα. Τονίζουν δε ότι η κυβέρνηση αναμετράται με τα πραγματικά προβλήματα και κρίνεται από το κατά πόσο δίνει λύσεις.