Η Έφη Αχτσιόγλου έδωσε συνέντευξη με αφορμή τον β’ γύρο των εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη του νέου προέδρου και μεταξύ άλλων σχολίασε το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει κάνει καμία παρέμβαση.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του OPEN δήλωσε πως «ορθώς έπραξε κατά την ταπεινή μου γνώμη γιατί είναι τέτοιο το συναισθηματικό βάρος που οποιαδήποτε παρέμβαση του θα ήταν καθοριστική». Η κ. Αχτσιόγλου σχολίασε πως δεν θεωρεί καλό «να εργαλειοποιείται η σιωπή του για να αποκομιστούν οφέλη από κάποια πλευρά». «Να είμαστε πολύ προσεκτικοί, γιατί η πλευρά του συνυποψηφίου μου συχνά την εργαλειοποιεί και αυτό δεν είναι εντάξει νομίζω».

Επίσης, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ερώτημα ποιοι την πολεμούν και είπε ότι «υπήρξαν συκοφαντικές επιθέσεις από συγκεκριμένα μιντιακά και σοσιαλμιντιακά κέντρα που συχνά αναπαράγονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν λέω ότι εκκινούν από εκεί, αλλά σίγουρα αναπαράγονται». Πρόσθεσε ότι δεν θέλει να κάνει προσωπική αντιπαράθεση και πως όσοι το κάνουν δημιουργούν πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ. «Απαιτώ όμως να μην υπάρχει ανθρωποφαγία εντός του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί έτσι ένα κόμμα να πορεύεται». Ανέφερε ότι ο κ. Πολάκης είναι ένα πρόσωπο που «σε μόνιμη βάση στοχοποιεί στελέχη, όχι μόνο εμένα», «γι’ αυτό ζήτησα και από τον κ. Κασσελάκη να καταδικάσει αυτές τις επιθέσεις». Είπε ότι «θα ήταν το ελάχιστο δείγμα πολιτικού πολιτισμού να καταδικάσει αυτές τις συκοφαντικές επιθέσεις» και πως θα επιμείνει να γίνει πολιτική συζήτηση γιατί «δεν μπορεί να κρίνει ο πολίτης αν δεν έχει μπροστά του το πολιτικό σχέδιο».

Ερωτηθείσα πώς θα συνυπάρξουν μετά την Κυριακή με το κλίμα που έχει διαμορφωθεί, είπε ότι «συνύπαρξη μπορεί να υπάρξει εφόσον υπάρχει πολιτικό πλαίσιο» και πως από την πλευρά της, με τη διαδρομή της, έχει εγγυηθεί την ενότητα του χώρου. «Άρα εδώ το ζήτημα είναι να υπάρξει απάντηση από την άλλη πλευρά, γιατί είναι από εκείνη την πλευρά που προκύπτουν οι επιθέσεις που δημιουργούν τοξικότητα και ανθρωποφαγία», πρόσθεσε. Στο ερώτημα που της τέθηκε: «αν συνεχιστεί κάτι τέτοιο, μπορεί να σας εξωθήσουν να φύγετε, αν κερδίσει ο κ. Κασσελάκης;», τόνισε πως «όχι, κοιτάξτε, είμαι στρατιώτης αυτού του χώρου…». «Να υπάρχει πολιτικό πλαίσιο, να υπάρχει στοιχειώδης πολιτικός πολιτισμός και το διακύβευμα είναι αν μετά την Κυριακή ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εγγυηθεί στους πολίτες ότι θα έχει μια σοβαρή, δομική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση», πρόσθεσε.