Προσγειωμένος και ήρεμος εμφανίστηκε ο Αντρές Ινιέστα μετά τη νίκη της Ισπανίας με 1-0 επί της Κροατίας. Χαρακτήρισε αυτονόητη την πρόκριση της εθνικής του και έδωσε συγχαρητήρια στους αντιπάλους του.

Όταν είσαι πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης, η πρόκριση στην προημιτελική φάση του Euro είναι το λιγότερο που μπορείς να περιμένεις. Κάτι τέτοιο φάνηκε από τα λόγια του Αντρές Ινιέστα, του ανθρώπου που με την τελική πάσα στον Νάβας, συνέβαλε τα μέγιστα στη νίκη της Ισπανίας με 1-0, στο τελευταίο παιχνίδι της πρώτης φάσης, με αντίπαλο την Κροατία. Μια νίκη που έδωσε την πρόκριση και την πρώτη θέση του ομίλου στους «φούριας ρόχας».

«Στοχεύουμε πολύ ψηλά. Συνεπώς η πρόκριση στους 8 είναι το λιγότερο που θα μπορούσαμε να προσδοκούμε. Πετύχαμε τον πρώτο, μικρό στόχο μας», δήλωσε ο άσος της Μπαρτσελόνα.

Το παιχνίδι με τους Κροάτες ήταν δύσκολο και κρίσιμο. Όποιος νικούσε, προκρινόταν. «Αντιμετωπίσαμε μια μεγάλη ομάδα. Η Κροατία αξίζει τα συγχαρητήρια μου, αφού μας δυσκόλεψε πολύ. Έπαιξε ανοιχτά και είχε ευκαιρίες να μας κάνει τη ζημιά. Αυτό που τελικά μετράει, είναι η νίκη και η πρόκρισή μας», είπε ο Ινιέστα, παραδεχόμενος πως το παιχνίδι ήταν δύσκολο για την ομάδα του.

Πηγή: sport-fm.gr