Παλικαρίσια πρόκριση στα προημιτελικά του Euro 2012 πέτυχε απόψε η Εθνική, η οποία νίκησε με 1-0 τη Ρωσία στην αναμέτρηση της Βαρσοβίας και έγραψε ιστορία.

Χρυσός σκόρερ για την Εθνική μας ο Γιώργος Καραγκούνης στο τελευταίο δευτερόλεπτο των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου.

Η Τσεχία κέρδισε 1-0 την Πολωνία στο άλλο ματς του ομίλου και κατέκτησε την πρώτη θέση.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η Ελλάδα θα διεκδικήσει το εισιτήριο για τους «4» της διοργάνωσης κόντρα στη Γερμανία.

Η Ρωσία είχε τον απόλυτο έλεγχο στα πρώτα 45 λεπτά, ιδιαίτερα μετά το πρώτο 10λεπτο διάστημα στο οποίο η Εθνική είχε μία-δύο καλές φάσεις.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γιώργος Καραγκούνης, εκμεταλλευόμενος την ολιγωρία της ρώσικης άμυνας, με σουτ-βολίδα από τη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 1-0 για την Εθνική, σκορ με το οποίο έληξε η αναμέτρηση.

Με εξαιρετική αμυντική διάταξη η Εθνική μας ομάδα άντεξε στην πίεση των Ρώσων στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους κι όσο περνούσε η ώρα, οι παίκτες της «γαλανόλευκης» έβρισκαν όλο και περισσότερους ανοικτούς διαδρόμους προς την εστία του Μαλαφέεφ.

Η Εθνική έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της στο 70’, αλλά το απευθείας φάουλ του Τζαβέλλα να σταμάτησε στη συμβολή των δοκαριών του Ρώσου τερματοφύλακα.