Σουηδία και Αγγλία αναμετρώνται στο Κίεβο για τον τέταρτο όμιλο (21:45, ΕΤ1) με τον ηττημένο να βρίσκεται με το ένα πόδι-πιθανώς και με τα δύο εκτός Euro 2012.

Οι Σκανδιναβοί μετά την ήττα στην πρεμιέρα από την Ουκρανία δεν έχουν άλλα περιθώρια για απώλειες, ενώ τα «λιοντάρια» παρά το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στη Γαλλία θα βρεθούν σε δυσχερέστατη θέση εφόσον δεν κερδίσουν.

Στις τάξεις της Σουηδίας προκλήθηκε αναταραχή, όχι μόνο με τις φήμες περί χωρισμού σε δύο στρατόπεδα μετά το επεισόδιο Άλμπακ-Ιμπραΐμοβιτς, αλλά και έπειτα από τη δημοσιοποίηση ενός… αποκαλυπτικού βίντεο στη διάρκεια προπόνησης της ομάδας.

Ο Έρικ Χάμρεν αναμένεται να προτιμήσει τον Ελμάντερ αντί του Ρόζενμπεργκ δίπλα στον Ζλάταν στην επιθετική γραμμή. Αλλαγές εκτιμάται πως θα έχουν και τα «λιοντάρια», με τον Άντι Κάρολ να ξεκινά βασικός, αλλά τον Γουέιν Ρούνεϊ να είναι εκτός πλάνων, μιας και θα εκτίσει τη δεύτερη και τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας του.

Στις 21 αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων που έχουν προηγηθεί, έχουν αμφότερες από 6 νίκες, ενώ 9 ματς έχουν λήξει ισόπαλα (25-30 τα γκολ).

Πάντως στις τρεις προηγούμενες συναντήσεις τους σε τελική φάση μεγάλης, η Σουηδία μετρά μία νίκη (2-1 στο Euro 1992) και δύο ισοπαλίες (1-1 το 2002 και 2-2 το 2006 σε Παγκόσμιο Κύπελλο).

Αξίζει να σημειωθεί πως στις 15/11/2011 η Αγγλία επικράτησε 1-0 της Σουηδίας σε φιλικό πετυχαίνοντας την πρώτη της νίκη μετά από 43 χρόνια απέναντι στο συγκεκριμένο αντίπαλο. Είχαν προηγηθεί 8 νίκες και 4 ήττες από το 3-1 στις 22/5/1968.

Πιθανές συνθέσεις:

Σουηδία (Χάμρεν): Ίσακσον, Όλσον, Μέλμπεργκ, Λούστιγκ, Γκράνκβιστ, Κάλστρομ, Σβένσον, Λάρσον, Τοϊβόνεν, Ελμάντερ, Ιμπραΐμοβιτς.

Αγγλία (Χότζον): Χαρτ, Τζόνσον, Τέρι, Λέσκοτ, Κόουλ, Τζέραρντ, Μίλνερ, Πάρκερ, Γιανγκ, Γουέλμπεκ, Κάρολ.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Σλοβένος Νταμίρ Σκόμινα. Στο όριο των καρτών είναι οι Ελμ, Κάλστρομ, Γιανγκ και Τσάμπερλεϊν (Αγγλία)

Βαθμολογία

1. Ουκρανία 3 (2-1)
2. Αγγλία 1 (1-1)
3. Γαλλία 1 (1-1)
4. Σουηδία 0 (1-2)

Επόμενη αγωνιστική (19/6, 21:45)

Αγγλία-Ουκρανία
Σουηδία-Γαλλία

Πηγή: sport-fm.gr