Στη σημερινή-τελευταία προπόνηση της Εθνικής Ελλάδας θα ξεκαθαρίσει το σχήμα που θα παρατάξει ο Φερνάντο Σάντος κόντρα στους Τσέχους, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του Euro 2012. Όλα δείχνουν ότι ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα δώσει φανέλα βασικού στον Κώστα Φορτούνη, ενώ θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί και ο Γρηγόρης Μάκος.

Κατά τη διάρκεια του χθεσινού προγράμματος οι βασικοί του προηγούμενου αγώνα προπονήθηκαν σε πιο χαλαρούς ρυθμούς, όμως υπάρχουν ενδείξεις για την ενδεκάδα που θα χρησιμοποιήσει ο 57χρονος προπονητής κόντρα στους Τσέχους.

Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Χαλκιάς και μπροστά του θα είναι – από δεξιά προς αριστερά – οι Τοροσίδης, Κατσουράνης Κυριάκος Παπαδόπουλος και Τζαβέλλας (ή Χολέμπας).

Στα χαφ θα αγωνιστούν οι Μανιάτης, Καραγκούνης και ένας εκ των Μάκου ή Φωτάκη (αν είναι σε θέση να προσφέρει τις υπηρεσίες του). Στο δεξί άκρο της επίθεσης θα είναι ο Σαλπιγγίδης, στο αριστερό ο Φορτούνης και στην κορυφή θα παίξει ένας εκ των Σαμαρά ή Γκέκα.

Το απόγευμα (στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η αποστολή) ο Σάντος έδειξε στους διεθνείς φάσεις από τον πρόσφατο αγώνα της Εθνικής με την Πολωνία και τούς επισήμανε τα λάθη που έκαναν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Ο Πορτογάλος επικεντρώθηκε στο διάστημα από το 1ο έως το 25ο λεπτό τη «θαλασσοταραχή» της Εθνικής, κάτι που είπε άλλωστε και στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς.

Σήμερα αναμένεται να τους δείξεις φάσεις από τους τελευταίους αγώνες των Τσέχων. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Τσεχίας είναι ότι έχει μέτρια αμυντική γραμμή, κάτι που μπορούμε να εκμεταλλευθούμε», έλεγε χθες ο ομοσπονδιακός προπονητής στους ποδοσφαιριστές. Υπενθυμίζεται ότι οι παίκτες έχουν προμηθευτεί DVD με αγώνες της προσεχούς αντιπάλου, προκειμένου να τους δουν στα δωμάτιά τους.

Η αποστολή της Εθνικής θα αναχωρήσει νωρίς το μεσημέρι Βρότσλαβ αεροπορικώς (η πτήση είναι διάρκειας μίας ώρας) και στις 17:15 είναι προγραμματισμένη η συνέντευξη Τύπου του Σάντος εν όψει του αυριανού ματς.

Πηγή: sport-fm.gr