Η εθνική ομάδα της Ελλάδας και οι Τσεχία, Ρωσία είναι τα πρώτα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα που αφίχθησαν στην έδρα τους, ενόψει της συμμετοχής τους στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012, που αρχίζει την ερχόμενη Παρασκευή.

Οι τρεις ομάδες μετέχουν στον πρώτο όμιλο, μαζί με την Πολωνία, που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση από κοινού με την Ουκρανία.

Η ομάδα της Τσεχίας ταξίδεψε από την πρωτεύουσα Πράγα ως το Βρότσλαβ, όπου τη νύχτα της προσεχούς Παρασκευής (21:45) θα αντιμετωπίσει τη Ρωσία, με τρένο υψηλής ταχύτητας, η ατμομηχανή του οποίου ήταν βαμμένη στα εθνικά χρώματα.

Η Ρωσία κατέλυσε σήμερα σε ένα από τα παλαιότερα ξενοδοχεία της Βαρσοβίας, το «Μπρίστολ», που βρίσκεται πλησίον του πολωνικού προεδρικού μεγάρου. Οι διοργανωτές είχαν προσπαθήσει, μάταια όμως, να πείσουν τους Ρώσους να αλλάξουν κατάλυμα, επειδή φοβούνται πιθανές διαμαρτυρίες ή επεισόδια εις βάρος της εθνικής ομάδας. Η αιτία της ανησυχίας οφείλεται στο αεροπορικό δυστύχημα της 10ης Απριλίου 2010, στο Σμολένσκ, όπου μεταξύ των 96 θυμάτων ήταν και ο τότε πρόεδρος της Πολωνίας, Λεχ Καζίνσκι. Οι πολωνικές αρχές είχαν κατηγορήσει τους Ρώσους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, με την απέναντι πλευρά να αντικρούει τους ισχυρισμούς.

Οι διοργανωτές θεωρούν ως «επικίνδυνες» ημερομηνίες για την πρόκληση έντασης τη 10η και τη 12η Ιουνίου, την πρώτη λόγω της ημέρας που έγινε το δυστύχημα και τη δεύτερη επειδή τότε θα τεθούν αντιμέτωπες Πολωνία και Ρωσία, στο νεότευκτο εθνικό στάδιο της Βαρσοβίας. Όσον αφορά την εθνική ομάδα της γηπεδούχου, οι παίκτες του Φράντισεκ Σμούντα προπονήθηκαν σήμερα στο «Narodowy Stadion», παρουσία χιλιάδων φιλάθλων τους.