Οι ηχηρές απουσίες από τα βουλευτικά έδρανα αλλά και επάνοδο άλλων προσώπων έφερε το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής.
Η τύχη χαμογέλασε σε αρκετούς από τους «χαμένους» των εκλογών της 6ης Μαΐου, αλλά δεν χαρίστηκε το ίδιο απλόχερα σε πολλά από τα στελέχη πρώτης γραμμής των κομμάτων.
Εκτός κοινοβουλίου μένει η δεύτερη στη σειρά του ψηφοδελτίου Επικρατείας και εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Φώφη Γεννηματά, καθώς και η βουλευτής Μεσσηνίας Νάντια Γιαννακοπούλου.
Στα βουλευτικά έδρανα δεν θα καθήσουν οι υποψήφιοι στο Ρέθυμνο Μανώλης Οθωνας, στην Ημαθία Αγγελος Τόλκας και στην περιφέρεια Λασιθίου Μιχάλης Καρχιμάκης, ενώ η έδρα που χάνει το ΠΑΣΟΚ στη Β’ Πειραιά στερεί το βουλευτικό αξίωμα και από τον Δημήτρη Λιντζέρη.
Αντίθετα, πιο τυχερή στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής στάθηκε η βουλευτής Κέρκυρας Αντζελα Γκερέκου, η οποία παίρνει την έδρα του υποψηφίου του ΚΚΕ Χαράλαμπου Χαραλάμπους. Την επανεκλογή του εξασφαλίζει και ο Νίκος Σηφουνάκης, αφού στη Λέσβο το ΠΑΣΟΚ κερδίζει μία έδρα αφήνοντας «ορφανό» έπειτα από 35 χρόνια το ΚΚΕ. Στο Κοινοβούλιο θα βρεθεί ξανά και ο Παναγιώτης Ρήγας καθώς το ΠΑΣΟΚ κερδίζει μία έδρα στις Κυκλάδες.
Στη ΝΔ, εκτός από την Ντόρα Μπακογιάννη, τον βουλευτικό όρκο θα δώσει ξανά ο υποψήφιος στην Εύβοια Σίμος Κεδίκογλου καθώς το κόμμα της Συγγρού κατάφερε να επανακτήσει τη χαμένη έδρα του από τις εκλογές του Μαΐου.
Δεκατρείς από τις 14 έδρες που κατείχε στις προηγούμενες εκλογές καταλαμβάνει στη Β’ Αθήνας η ΝΔ, αφήνοντας εκτός τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου.
Η διατήρηση του αριθμού των εδρών (8) που είχε κερδίσει η ΝΔ στην Α’ Αθήνας τον Μάιο δεν επέτρεψε την είσοδο στο Κοινοβούλιο του Θανάση Πλεύρη, ο οποίος με την ένταξή του στη ΝΔ είχε καταλάβει την 9η θέση στη λίστα της συγκεκριμένης περιφέρειας.
Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, οι οποίοι χάνουν δύο από τις πέντε έδρες που κατείχαν στη Β’ Αθήνας. Κατά συνέπεια απόντες από αυτή τη Βουλή θα είναι ο Παύλος Κοντογιαννίδης και πιθανότατα ο Γιάννης Μανώλης – στην περίπτωση που ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος επιλέξει τη Β’ Αθήνας από την έδρα του στον Εβρο.
Ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη αποτελεί όμως η μη εκλογή του στενού συνεργάτη και υποψήφιου βουλευτή στη Λάρισα Χρήστου Ζώη. Κι αυτό γιατί την έδρα των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και εκλέγει τον Δημήτρη Γελαλή.
Νέα είσοδο στη Βουλή για το κόμμα της Κουμουνδούρου αποτελεί η υποψηφιότητα στην Περιφέρεια
Αττικής του Γιώργου Πάντζα.
Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει 13 – και όχι εννέα όπως τον Μάιο – έδρες στη Β’ Αθήνας εκλέγοντας ακόμη τους Στ. Παναγούλη, Απ. Αλεξόπουλο, Χαρά Καφαντάρη και Βασιλική Κατριβάνου.
Τα χαμηλά ποσοστά του ΚΚΕ θέτουν εκτός Βουλής την υποψήφια στην Α’ Πειραιά Ελπίδα Παντελάκη. Το κόμμα του Περισσού χάνει και τη μονοεδρική της Σάμου, χωρίς να εκλέγει αυτή τη φορά τον Δημήτρη Μαυρατζώτη. Η έδρα περνάει στον ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγει την Αγνή Καλογερή.