Μπορεί για μια ακόμα φορά οι Έλληνες ψηφοφόροι να ζητούν από τις πολιτικές ηγεσίες συνεργασία για την διάσωση της χώρας, μπορεί να έδωσαν στα δύο πρώτα κόμματα ποσοστά ουσιαστικά ισοδύναμα, όμως οι πρώτες ενδείξεις από τα κομματικά επιτελεία δεν φαίνεται να διαφέρουν από αυτές της προεκλογικής περιόδου με ακραία πόλωση και λεονταρισμούς ένθεν και ένθεν.

Η ΝΔ μπορεί επισήμως να παραμένει σιωπηρή μέχρι την έκδοση του τελικού αποτελέσματος όμως τα μηνύματα είναι ξεκάθαρα.

Ο Α. Σαμαράς σύμφωνα με πληροφορίες επανέλαβε στους συνεργάτες του-όταν οι πρώτες επίσημες ενδείξεις έδειξαν πρωτιά της ΝΔ, αυτό που είχε πει και δημοσίως στην διακαναλική.

Ότι η χώρα έχει ανάγκη κυβέρνησης που θα στηρίζεται αποκλειστικά στο φιλοευρωπαϊκό μπλοκ και φυσικά ότι πρωθυπουργός πρέπει να είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος. Αυτό μεταφράζεται σε κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Α. Σαμαρά και με την συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και ίσως της ΔΗΜΑΡ.

Σε μια τέτοια κυβερνητική συνεργασία πρέπει να διερευνηθεί και η στάση των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να επιμένει σε σχηματισμό κυβέρνηση της Αριστεράς αν και αριθμητικά η εκδοχή αυτή δεν μπορεί να σταθεί ούτε αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα με δεδομένο ότι τα ποσοστά ΣΥΡΙΖΑ -ΔΗΜΑΡ δεν αρκούν για κυβερνητική πλειοψηφία. Αυτά βεβαίως μέχρι αργά σήμερα το βράδυ.

Καθώς η επόμενη ημέρα πρέπει να βρει την Ελλάδα με την συζήτηση και τις ζυμώσεις για σχηματισμό κυβέρνησης στο τελικό στάδιο. Όλοι γνωρίζουν ότι η χώρα δεν αντέχει ούτε μια μέρα αβεβαιότητας, ενώ η ΕΕ κι όχι μόνο, δεν αφήνει περιθώριο για ακυβερνησία ούτε μερικών ωρών.