Κωδική ονομασία «Αττική» έχει αυτή η εβδομάδα για το ΠΑΣΟΚ καθώς οι επιτελείς της Ιπποκράτους έχουν διαβλέψει ότι αν δεν καταφέρουν να ανεβάσουν τα ποσοστά τους στο Λεκανοπέδιο όπου υπέστησαν εκλογική συντριβή, η πόλωση ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μειώσει ακόμα περισσότερο την εκλογική δύναμη του κόμματός τους, από το ιστορικό χαμηλό του 13,1%.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ευ. Βενιζέλος, ενώ χθες μίλησε σε εκδήλωση στην Καλλιθέα – όπου επανέλαβε ότι η μονομερής καταγγελία του μνημονίου θα φέρει αδιέξοδα και όχι… αποτελέσματα – σήμερα επισκέπτεται το δημαρχείο της Νίκαιας πηγαίνοντας σε μία περιφέρεια όπως η Β΄ Πειραιά όπου το ΠΑΣΟΚ εξέλεξε μεν τον κ. Λιντζέρη αλλά καταποντίστηκε, το βράδυ μιλά σε κομματική εκδήλωση στη Νέα Ιωνία (δηλαδή στο πλέον δύσκολο κομμάτι της Β΄ Αθήνας) και αύριο σε άλλη κομματική εκδήλωση στο δημαρχείο Γλυφάδας, δηλαδή στη Νότια Αθήνα όπου εκπροσωπείται η μεσαία τάξη και επίσης το ΠΑΣΟΚ γνώρισε πρωτοφανή, χαμηλά εκλογικά ποσοστά.

Σε συνάντηση που έγινε το βράδυ της Δευτέρας στην Ιπποκράτους, ανάμεσα στον κ. Βενιζέλο και συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ από όλη την Αττική, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε την μέγιστη κινητοποίηση, λέγοντας ότι η ανάλυση της ψήφου της 6ης Μαίου έδειξε ότι τα αστικά κέντρα – σε αντίθεση με την περιφέρεια όπου παίζει ρόλο και το τοπικό στοιχείο – είναι πιο ευάλωτα στην κρίση, καθώς η ψήφος είναι περισσότερο απρόσωπη. Σε αυτή τη συνάντηση, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι κανένα κεντρικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δε θα είναι σε κυβερνητική θέση μετά τις 18 Ιουνίου.