Τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για ακύρωση του Μνημονίου, σε περίπτωση που βγει κυβέρνηση, αναμένεται να επαναλάβει ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος επισκέπτεται σήμερα το Πεντάγωνο.

Την Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας παραχωρεί στην Αθηναΐδα την πρώτη από τις τέσσερις συνεντεύξεις Τύπου με τις προγραμματικές δεσμεύσεις του κόμματος, με θέμα το κοινωνικό κράτος, ενώ θα ακολουθήσει την επόμενη εβδομάδα η οικονομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας θα δεσμευτεί ότι το κόμμα του αν γίνει κυβέρνηση θα καταργήσει τους δύο νόμους με τα Μνημόνια Ι και ΙΙ και σταδιακά τους εφαρμοστικούς νόμους με προτεραιότητα τους νόμους εκείνους που μειώνουν μισθούς, συντάξεις και συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου στην Κουμουνδούρου ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης και ο επικεφαλής της επικοινωνίας Βασίλης Μουλόπουλους θα ανεβάσουν κατακόρυφα τους τόνους κατά της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία από το βήμα της πανελλαδικής συνδιάσκεψης της ΝΔ το Σάββατο κατήγγειλε ότι πέντε στελέχη της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορουμένων της 17 Νοέμβρη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την κυρία Μπακογιάννη ότι ενοχοποιεί τη μαρτυρία στο δικαστήριο, ενώ δεν αποκλείεται να αντιδράσουν και τα στελέχη εκείνα που πήγαν μάρτυρες υπεράσπισης συγκεκριμένων κατηγορουμένων στη δίκη της 17Ν.