Την αβεβαιότητα που υπάρχει στην Ελλάδα, εξαιτίας του μετεκλογικού πολιτικού περιβάλλοντος, περιγράφει το σύνολο των αυστραλιανών Μέσων, που έχουν ασχοληθεί διεξοδικά με το πολιτικό σκηνικό στη χώρα μας.
Πληθώρα ρεπορτάζ ξένων ανταποκριτών καταγράφουν τις τελευταίες προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια για την ανάδειξη κυβερνητικού σχηματισμού «προσωπικοτήτων» και την «άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχει σε οποιοδήποτε σχήμα υποστηρίζει τη συνέχιση του προγράμματος λιτότητας».
Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπογραμμίζεται ότι είναι «ιδιαίτερα αυξημένο το ενδεχόμενο διενέργειας επαναληπτικών εκλογών, ενώ, όπως όλα δείχνουν, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το κόμμα που θα επικρατήσει, προοπτική η οποία προκαλεί έντονη ανησυχία στις παγκόσμιες αγορές γενικότερα και στη Γερμανία ειδικότερα».
Ο «φόβος» που κυριαρχεί στις αγορές, εξάλλου, διαφαίνεται στις σημαντικές απώλειες που καταγράφουν τα διεθνή χρηματιστήρια, με πτώση των μετοχών και τις τιμές του αυστραλιανού δολαρίου να υποχωρούν κάτω του αμερικάνικού.
Τέλος η πλειονότητα των ρεπορτάζ και των δημοσιευμάτων σχολιάζει ότι «η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη ενισχύεται ολοένα και περισσότερο», γεγονός το οποίο θα σημάνει και την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε.
Μάλιστα, σε εκτενές ρεπορτάζ του δικτύου SBS διερευνάται η δυνατότητα εξόδου της χώρας από το ενιαίο νόμισμα με βάση τις ιδρυτικές Συνθήκες της Ε.Ε. Αποδεικνύεται ότι «μόνο η ΕΚΤ είναι αρμόδια να κόβει νόμισμα και οτιδήποτε διαφορετικό συνιστά παραβίαση των Συνθηκών με άμεση συνέπεια την αποπομπή από την Ένωση». Ωστόσο, σχολιάζεται ότι «είναι βέβαιο ότι μπορεί να βρεθεί λύση εκτός του πλαισίου των Συνθηκών» και μάλιστα ότι «αποτελεί κοινό μυστικό ότι η διάχυση της κρίσης έχει ήδη συμβεί αλλά δε διατυπώνεται ρητά, ενώ από καιρό προετοιμάζεται και το ευρωπαϊκό τραπεζικό και οικονομικό σύστημα για τη συγκεκριμένη προοπτική αποτυχίας της Ελλάδας να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ».