«Το συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας δεν βρίσκεται στην προσφυγή σε νέες εκλογές» δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης, επισημαίνοντας πως ελπίζει να βρεθεί λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας, αλλά ωστόσο απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να αναλάβει ο ίδιος πρωθυπουργός σε κυβερνητικό συνεργατικό σχήμα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Παρέμβαση» του Alpha, ο κ. Κουβέλης είπε: «Δεν έχω αντίρρηση στο να συμβάλω να είναι όποιος θέλει να είναι πρωθυπουργός και όποιος μπορεί…».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, για να αποφύγει η χώρα στην προσφυγή σε νέες εκλογές είναι αναγκαίο να υπάρξει μία οικουμενική κυβέρνηση στην οποία πρέπει να μετέχουν όλες οι δυνάμεις οι οποίες υποστηρίζουν την παραμονή στην Ευρωζώνη και την απαγκίστρωση από τη δανειακή σύμβαση. «Η απαγκίστρωση προϋποθέτει και την καινούρια διαπραγμάτευση», σημείωσε ο κ. Κουβέλης.

Σχετικά με την συνάντησή του με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε: «Όπως είναι γνωστό, όταν ο κ. Τσίπρας πήρε την εντολή προσήλθα στη συνάντηση και του είπα να την αξιοποιήσει και να κάνει μια κυβέρνηση με κυρίαρχη την παρουσία της αριστεράς και να αναζητήσει μία ευρεία κοινοβουλευτική νομιμοποίηση».