Πληθαίνουν οι φωνές στην ΝΔ που ζητούν «επανένωση της παράταξης» άμεσα και μάλιστα πριν την πιθανότατη νέα εκλογική αναμέτρηση υποστηρίζοντας ότι αν όλες οι συνιστώσες ήταν ενωμένες τότε η ΝΔ θα είχε πιάσει το στόχο τουλάχιστον των 120 εδρών στις εκλογές 2012 με ποσοστό τουλάχιστον της τάξης του 26% και τώρα θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει ουσιαστικά στον σχηματισμό κυβέρνησης.

Ήδη ο Αρ. Σπηλιωτόπουλος ζήτησε ,μιλώντας στο Βήμα fm. την επιστροφή στη Ν.Δ. της Ντ. Μπακογιάννη, του Στ. Μάνου, αλλά και του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη προτρέποντας μάλιστα δημοσίως τον κ. Σαμαρά να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία.

Ας σημειωθεί ότι και ο εκλεγείς στην Α. Αθηνών, Ν. Κακλαμάνης, έβαλε θέμα επανένωσης της παράταξης, προαναγγέλλοντας ότι θα αναλάβει και σχετική πρωτοβουλία για να δημιουργηθούν συνθήκες επανένωσης της παράταξης, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της πολυκερματισμένη σε μια εκλογική αναμέτρηση.

Πίσω από τις δημόσιες δηλώσεις υπάρχουν ήδη πολλές συζητήσεις και προτάσεις που έχουν φτάσει μέχρι το γραφείο του Α. Σαμαρά παρά το ότι ο ίδιος σιωπά μέχρι στιγμής.

Πάντως στο μέτωπο των «μικρών» της κεντροδεξιάς που στο σύνολο τους έμειναν εκτός Βουλής υπάρχει ήδη συζήτηση για μια δική τους εκλογική σύμπραξη στην νέα αναμέτρηση.

Ήδη υπάρχουν σοβαρές ζυμώσεις μεταξύ της κ. Μπακογιάννη ,του Στ. Μάνου και του Θ. Τζήμερου οι οποίοι αν το είχαν πράξει (και υπήρχαν συζητήσεις) πριν τις εκλογές θα ήταν στην Βουλή αν κρίνει κανείς από την άθροιση των ποσοστών τους.

Ειδική περίπτωση είναι ο κ. Καρατζαφέρης ο οποίος επίσης σιωπά αλλά στο παρασκήνιο διερευνά ήδη τις δυνατότητες επιστροφής στην ΝΔ και ακόμα πιο ειδική ο Π. Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες οι οποίοι δεν συγκαταλέγονται στους μικρούς και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη Βουλή με έναν αξιοσημείωτα υψηλό ποσοστό εκπροσώπησης.